Netatmo Smart Video Doorbell vanaf 28 september te koop

21 september 2020 3 Minuten 0 Reacties
netatmo-smart-video-doorbell

Netatmo, bekend van slimme beveiligingsapparaten, heeft bekendgemaakt dat de Netatmo Smart Video Doorbell vanaf 28 september te koop is.

Netatmo Smart Video Doorbell deze maand verkrijgbaar

De Netatmo Smart Video Doorbell verstuurt, net als menig slimme deurbel, een notificatie naar je smartphone wanneer er iemand aanbelt. Wanneer je die notificatie opent, dan kun je middels een videogesprek met de ander in contact komen — of je nu thuis bent, of niet. Zo kan je bijvoorbeeld aan de postbode aangeven waar een pakketje kan worden achtergelaten terwijl je op kantoor bent.

De Netatmo Smart Video Doorbell beschermt het huis tegen inbraken en signaleert verdachte activiteiten. Dankzij de algoritmen, op basis van kunstmatige intelligentie, kan de deurbel onderscheid maken tussen een persoon en een onschuldige beweging. Als er iemand bij de voordeur staat, ontvang je onmiddellijk een melding ‘Persoon gedetecteerd’ op je smartphone en wordt een video van de gebeurtenis opgenomen. Je kunt dan de potentiële inbreker afschrikken door bijvoorbeeld naar hem te schreeuwen via de ingebouwde speaker op de deurbel.

De Smart Video Doorbell kan naar eigen inzicht worden ingesteld. Zo kan je de meldingen en de opslag van video’s ook deactiveren. Zo bepaal je of de slimme deurbel een melding verzendt en al dan niet een video opneemt wanneer een persoon wordt gedetecteerd. Je kan er dus voor kiezen om in dat geval geen melding te ontvangen en alleen een video op te nemen als er iemand aanbelt.

Met de functie Alert-Zones kun je ook specifieke zones in de gaten houden, zoals de oprit, de voordeur en de garagedeur. De Netatmo Smart Video Doorbell verstuurt in dat geval alleen een melding als er wat gebeurt in één van deze zones.

Alle functies van de Smart Video Doorbell zijn gratis toegankelijk, inclusief de video-opslag en het gebruik van de app. De oproepen en video’s worden lokaal opgeslagen op een interne micro-sd-kaart, die is versleuteld om de inhoud te beschermen. Vanuit beveiligingsoogpunt wordt bij de gegevensoverdracht naar de smartphone van de gebruiker ook end-to-end encryptie toegepast.

De Netatmo Smart Video Doorbell werkt met bestaande bedrading en vervangt de knop op je deurbel. Die is compatibel met de meeste elektrische installaties (8-24 volt en 230 volt). Er is een online tool beschikbaar om de compatibiliteit van de bestaande installatie met de deurbel te controleren.

De Smart Video Doorbell heeft een 1080p Full HD-camera met een 140 graden groothoeklens. De hdr-functie van de camera dempt plotselinge veranderingen in verlichting en stelt je in staat om duidelijk te zien wat zich voor het huis afspeelt. Zo is het gezicht van bezoekers ook tegen het licht helder. Ook is er infrarood aanwezig voor opnamen in de avond en nacht.

Compatibiliteit met Apple HomeKit

De Netatmo Smart Video Doorbell is compatibel met Apple HomeKit. Hierdoor kun je gepersonaliseerde scenario’s creëren om de slimme deurbel te verbinden met andere slimme apparaten in en buiten het huis. Zo kan bijvoorbeeld de buitenverlichting automatisch aanspringen wanneer de deurbel een persoon detecteert, om zo een mogelijke inbreker af te schrikken.

Dankzij HomeKit kun je toegang vragen tot de (live) beelden van de Smart Video Doorbell. Vraag Siri simpelweg om je voordeur te laten zien om erachter te komen wat er bij je thuis gebeurt (“Hé Siri, laat me mijn voordeur zien”).

Netatmo’s slimme deurbel is beschermd door HZO-technologie, een innovatieve nanofilm en ip44-gecertificeerd. Het is volledig waterdicht en perfect bestand tegen allerlei weersomstandigheden.

Prijs en beschikbaarheid

De Netatmo Smart Video Doorbell is vanaf 28 september aanstaande beschikbaar via de Netatmo-website en bij Amac en 50five voor 299.99 euro. De Netatmo Security app is gratis en compatibel met iPhones en Android-smartphones.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)