Netatmo Slimme Video Alarmsysteem aangekondigd tijdens IFA 2019

05 september 2019 3 Minuten 0 Reacties
netatmo-slimme-video-alarmsysteem-1

Netatmo heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn het Netatmo Slim Video Alarmsysteem gepresenteerd. Er is geen abonnement nodig voor de toegang tot de gegevens of voor het gebruik van het systeem.

Dit is het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem

De Franse fabrikant Netatmo heeft tijdens IFA 2019 het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem aangekondigd. Het systeem bestaat uit een Slimme Binnencamera, een Slimme Binnensirene en Slimme Deur- en Raamsensoren. Met de camera blijf je op de hoogte van wat er binnen gebeurt. Dankzij gezichtsherkenningtechnologie wordt er onderscheid gemaakt tussen onbekenden, familie, vrienden en meer; wordt er iemand gezien die niet herkend wordt, dan krijgt de gebruiker daar meteen een melding van, met foto op video, op z’n smartphone.

Je krijgt ook een melding wanneer iemand probeert in te breken, dankzij de Slimme Deur- en Raamsensoren. Je krijgt dan ook te zien waar een deur of raam geopend is. Bovendien kun je instellen dat je een notificatie krijgt wanneer een deur of raam te lang openstaat. De Slimme Binnensirene werkt met de camera en sensoren en geeft automatisch een alarm af van 110 dB wanneer er iemand binnenkomt die daar niet hoort. Daarnaast krijg je wederom een notificatie en kun je de sirene zelfs handmatig, vanuit de app, in- en uitschakelen.

Geen nood: je krijgt niet te pas en te onpas meldingen. Je kunt namelijk zelf instellen wat en wanneer. Zo kan je bijvoorbeeld het alarm zo instellen dat het geactiveerd wordt volgens je eigen criteria, bijvoorbeeld als de Binnencamera een onbekend gezicht of beweging detecteert, of als specifieke Deur- en Raamsensoren een beweging in een deur of raam opmerken. Ook verschillende geluiden zoals hondengeblaf of een pieptoon kunnen via de app worden geactiveerd om de aanwezigheid van een persoon te simuleren en inbrekers af te schrikken.

Het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem kan geheel automatisch werken en op basis van gezichtsherkenning worden in- en uitgeschakeld.  Dankzij die gezichtsherkenningstechnologie van de Slimme Binnencamera detecteert het systeem de aanwezigheid van de gebruiker in de woning en schakelt hij automatisch uit. De gebruiker kan ook de meldingen van de Deur- en Raamsensoren deactiveren wanneer gezinsleden thuis zijn. Zo ontvangt hij geen onnodige meldingen als een gezinslid of bekende ramen openzet om te luchten.

Verder is het handig om te weten dat je geen abonnement nodig hebt om het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem goed te kunnen gebruiken. Opgenomen beelden worden lokaal, op een micro-sd-kaart, opgeslagen en kunnen automatisch naar een Dropbox-account of ftp-server gestuurd worden. Daarnaast regel je alles via de gratis Netatmo Security-app en kun je alle producten daar met elkaar verbinden. Het systeem ondersteunt één binnensirene en tot twaalf Slimme Deur- en Raamsensoren; iets om rekening mee te houden.

Prijs en beschikbaarheid

De Slimme Deur- en Raamsensoren zullen beschikbaar zijn voor verkoop vanaf 6 september 2019 en de Slimme Binnensirene vanaf 26 september 2019, ze zijn te koop via de website van de fabrikant. De Slimme Binnencamera wordt verkocht voor 199,99 euro, de Slimme Binnensirene voor 79,99 euro en het pakket van drie Slimme Deur- en Raamsensoren voor 99,99 euro. De Slimme Binnensirene en de Slimme Deur- en Raamsensoren zijn accessoires van de Slimme Binnencamera en zijn niet functioneel zonder deze camera.

Reacties (0)