Netatmo Personal Weather Station krijgt Homekit-ondersteuning

22 oktober 2019 1 Minuut 2 Reacties
Review-Netatmo-weerstation-windmeter

Een gebruiker op Reddit laat weten dat Netatmo begonnen is met het uitrollen van de Apple Homekit-ondersteuning voor het weerstation. De Personal Weather Station kan dus straks ook vanuit de Apple Woning-app bediend worden.

Homekit voor Netatmo Personal Weather Station

Netatmo rolt op dit moment Homekit-ondersteuning uit voor de Personal Weather Station van het bedrijf, volgens een (Nederlandse) gebruiker op Reddit. De gebruiker, met de naam u/MiJa99, heeft zelfs een screenshot geleverd als bewijs. Op die screenshot zien we de Apple Woning-app waar het weerstation nu mee om kan gaan, evenals vier verschillende accessoires. Dit zijn de accessoires die nodig zijn voor het weergeven van het huidige weer. In onze uitgebreide recensie kun je er zelf alles over lezen.

De integratie met Apple Homekit werkt op eenzelfde manier als met andere producten van Netatmo. De app van het Franse bedrijf genereert een code die je in de Apple Woning-app kunt toevoegen. Helaas lijkt het er wel op dat alleen de derde versie van het weerstation nu ondersteuning voor Homekit krijgt. Daardoor is het niet mogelijk om de tweede versie zonder iets als Homebridge toe te voegen aan je smarthome. Je controleert welke versie je van het weerstation hebt door naar Instellingen > Mijn stations te gaan.

Reacties (2)