Nest-thermostaat met wifi-problemen? Google vervangt hem

26 juli 2020 1 Minuut 7 Reacties
nest-thermostaat-v3

Er worden al enige tijd problemen gemeld met de Google Nest-thermostaat. Het gaat niet om alle modellen, maar er zijn varianten waarbij wifi niet langer naar behoren werkt. Google weet van dit probleem en als er geen oplossing op afstand is, dan vervangt de techgigant ze.

W5 op de Nest-thermostaat

Het probleem met de Nest-thermostaat bestaat al langer. Sinds vorig jaar worden er al meldingen gemaakt dat bepaalde apparaten niet meer via een wifi-netwerk willen verbinden. Een groot probleem, want het maakt de slimme thermostaat aanzienlijk minder goed bruikbaar en minder slim. Je kunt het apparaat er namelijk niet meer mee bedienen via je smartphone, waardoor het net zo functioneert als een gewone, ouderwetse thermostaat.

Het is Google niet gelukt om dit op afstand te verhelpen. Hierop heeft het besloten om Nest-thermostaten te vervangen als ze de foutcode W5 hebben en niet helpt. Dit heeft Google gezegd tegen AndroidPolice.

Problemen? Bel de Google Nest klantenservice

Het zou gaan om slechts kleine aantallen klanten die kampen met een niet-werkende Nest-thermostaat. Google heeft niet gezegd wat de oorzaak van het probleem is, maar er zijn wel mogelijkheden om het issue via de helpdesk op te lossen. Werkt dat echter niet, dan biedt Google een vervangend model. Als je hier last van hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Google Nest. Dat kan via chat of telefoonnummer +31 85 00 13 935.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (6)

Lam zwiers

Lam zwiers
24 september 2020 om 14:11

Mijn thermostaat werkt niet meer!!

Inloggen
M Thijssen

M Thijssen
09 november 2020 om 10:25

Ons nest thermostaat is niet in orde hij doe raar en spring uit z’n eigen aan. Al een paar keer bezig geweest om goed te zetten maar hij blijf raar doen hij is wel een van de eerste.

Inloggen
Joachim Boterberg

Joachim Boterberg
08 oktober 2020 om 11:01

Nest foutcode w5 geen WiFi verbinding

Inloggen
Johanna van der Weid

Johanna van der Weid
19 oktober 2020 om 09:07

Geachte mensen. Wij hebben een nest thermostaat met oranje achtergrond.
Nu heb ik een nieuwe tel gekregen. Ik wil hem erop installeren maar hij pakt het nm niet. Hij blijft maar zoeken. Wat moet ik hier aan doen. Ik wil hem wel graag goed kunnen bedienen.

Hopend op een antwoord. Vriendelijke groet Johanna van der Weide

Inloggen
J.K.Oosting

J.K.Oosting
11 november 2020 om 10:57

Ik kan mijn nest thermostaat niet meer via de telefoon bedienen. Al geprobeert dit te verhelpen maar valt steeds weer uit de app. Hoop hier op een antwoord te krijgen.
Vr Gr J.K Oosting.

Inloggen
Jaap Bevaart

Jaap Bevaart
15 november 2020 om 12:18

Goedemiddag,

Waarom is mijn jaarabonnement op mijn cameradeurbel geannuleerd. Er is als het goed is in september een jaarabonnement afgesloten en betaald met de creditcard van mijn zoon T. Overgaauw. Wilt u dit eens nakijken? Alvast bedankt vr.gr. J.Bevaart Zuidland

Inloggen
Tm

Tm
16 november 2020 om 20:55

Nest doet het niet meer. Kan geen verbinding maken en is iets met de batterij. Maar start ondertussen niet meer op.
Wie moet of kan ik nu bellen? Kan iemand mij hiermee helpen.

Inloggen