Nest-thermostaat met wifi-problemen? Google vervangt hem

26 juli 2020 1 Minuut 18 Reacties
nest-thermostaat-v3

Er worden al enige tijd problemen gemeld met de Google Nest-thermostaat. Het gaat niet om alle modellen, maar er zijn varianten waarbij wifi niet langer naar behoren werkt. Google weet van dit probleem en als er geen oplossing op afstand is, dan vervangt de techgigant ze.

W5 op de Nest-thermostaat

Het probleem met de Nest-thermostaat bestaat al langer. Sinds vorig jaar worden er al meldingen gemaakt dat bepaalde apparaten niet meer via een wifi-netwerk willen verbinden. Een groot probleem, want het maakt de slimme thermostaat aanzienlijk minder goed bruikbaar en minder slim. Je kunt het apparaat er namelijk niet meer mee bedienen via je smartphone, waardoor het net zo functioneert als een gewone, ouderwetse thermostaat.

Het is Google niet gelukt om dit op afstand te verhelpen. Hierop heeft het besloten om Nest-thermostaten te vervangen als ze de foutcode W5 hebben en niet helpt. Dit heeft Google gezegd tegen AndroidPolice.

Problemen? Bel de Google Nest klantenservice

Het zou gaan om slechts kleine aantallen klanten die kampen met een niet-werkende Nest-thermostaat. Google heeft niet gezegd wat de oorzaak van het probleem is, maar er zijn wel mogelijkheden om het issue via de helpdesk op te lossen. Werkt dat echter niet, dan biedt Google een vervangend model. Als je hier last van hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Google Nest. Dat kan via chat of telefoonnummer +31 85 00 13 935.

Reacties (18)