Nespresso Vertuo gepresenteerd: koffiezetapparaat met grotere cupjes

25 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
nespresso-vertuo-1

Nespresso heeft een nieuw koffiezetapparaat gepresenteerd: de Nespresso Vertuo. Die apparaat maakt gebruik van veel grotere cupjes.

Dit is de Nespresso Vertuo

Nespresso heeft de Nespresso Vertuo aangekondigd. Het koffiezetapparaat was eerder al beschikbaar in Noord-Amerika, Zuid-Korea en Australië, maar komt nu dus ook naar Nederland. Vanaf eind september kun je hem kopen. Nespresso heeft voor Vertuo een nieuw assortiment van 29 capsules ontwikkeld die het mogelijk maken om koffie in verschillende maten te bereiden: van de gebruikelijke espresso tot nu ook een grote mok koffie.

Dat is met reden gedaan. In Nederland houden koffiedrinkers namelijk van variatie. Naast de espresso drinkt meer dan de helft van de Nederlanders het liefst een grote mok koffie en is zwarte koffie met 71 procent de meest populaire keuze van de consument, blijkt uit onderzoek van Nespresso. Veel Nederlanders beginnen hun dag al met een kop koffie van meer dan 200 ml. Daarnaast is er steeds meer variatie in de koffieconsumptie, zowel in koffierecepten als in het formaat koffie.

Dankzij de Centrifusion-technologie zorgt de Nespresso Vertuo voor net een andere kop koffie. Met een druk op de knop herkent het slimme systeem automatisch de unieke barcode op de capsule en zorgt ervoor dat de bereidingsinstellingen, zoals benodigde waterstroom, temperatuur, infusietijd en
capsulerotatie, aangepast worden. Dat is vergelijkbaar met hoe dat bij de O by Nespresso ging.

Advertentie

De verschillende capsules maken het mogelijk om koffies van allerlei formaten te bereiden. Het grootste formaat, Alto (414 ml), past in een grotere mok, zoals een travel mug. Het formaat Mug (230 ml) en de Gran Lungo (150 ml) zijn goed voor het opstarten in de ochtend. Tot slot zijn er de formaten Espresso (40 ml) en Double Espresso (80 ml).

Een overzicht van de verschillende Nespresso Vertuo-koffiesoorten:

 • Vijf formaten: Alto (414 ml), Mug (230 ml), Gran Lungo (150 ml), Double Espresso (80 ml) en Espresso (40 ml)
 • 29 nieuwe koffiecapsules:
  • Twee blends voor het formaat Alto
  • Vijftien blends voor het formaat Mug
  • Vijf blends voor het formaat Gran Lungo
  • Drie blends voor het formaat Double Espresso
  • Vier blends voor het formaat Espresso

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf eind september is Vertuo in verschillende kleuren te koop in de Nespresso Boutiques, via trade partners en online op de website van de fabrikant. De machine is verkrijgbaar vanaf 179 euro en de sleeves zijn vanaf 4,50 euro per tien capsules verkrijgbaar.

Reacties (0)