Nespresso laat je koffie bestellen via de Google Assistent

18 oktober 2021 1 Minuut 0 Reacties
nespresso-google-assistent

Nespresso maakt bekend dat koffiedrinkers in Nederland voortaan hun nieuwe capsules via de Google Assistent kunnen bestellen.

Nespresso maakt het mogelijk koffiecapsules via een stemassistent te bestellen, zonder interactie met een scherm. Het koffiemerk werkt sinds 2019 samen met Google en dit is onder meer uit die samenwerking gekomen.

Nespresso-capsules bestellen via Google Assistent

Je kunt in totaal drie dingen regelen via de stemassistent van Google.

  • Het bestellen van koffie via Google Assistent: handsfree en screenfree
  • Het gemakkelijk herhalen van een eerdere koffiebestelling
  • Achterhalen van de track & trace code van de bestelling

De Voice-assistent van Nespresso, te gebruiken via de Google Assistent, helpt je naast het bestellen van koffie ook bij het maken van een goede koffiekeuze, inspireert je bij de creatie van verschillende koffierecepten en geeft meer inzicht over bijvoorbeeld de herkomst van koffie.

Advertentie

Het is bijvoorbeeld mogelijk om persoonlijk koffieadvies te krijgen dat aansluit op hoe je je op dat moment voelt en op het moment van de dag waarop je de koffie drinkt. Dit advies komt tot stand door kort een aantal vragen te stellen aan de Google Assistent.

Daarnaast vraag je informatie op over de verschillende koffierecepten en kun je meer te weten komen over de achtergrond van koffie, middels de vraag: “Hey Google, praat met Nespresso” , “Ik wil meer informatie over de Arpeggio”, te vragen. Als je door ke koffievoorraad heen bent en voorkeur geeft aan een fysiek winkelbezoek, of een recyclezak hebben gevuld, dan kun je ook via de Google Assistent de dichtstbijzijnde Nespresso Boutiques en recyclepunten vinden.

Het merk heeft een pdf-bestand aangemaakt met daarin alle stemcommando’s die je kunt gebruiken. Je vindt hem hier. Lees ook onze review van de meest recente koffiemachine die de fabrikant uitbracht.

8.5
1483148

Beoordeling
Nespresso Vertuo

Pluspunten
  • Grotere bakken koffie
  • Smaak blijft behouden
  • Geen goede met instellingen en apps
Minpunten
  • Geen smarthomemogelijkheden
  • Cupjes zijn per stuk gemiddeld duurder
  • Groter dan oudere apparaten

Beoordeling Nespresso Vertuo

Bij koffie en de apparaten waarmee je de koffie zet, is het belangrijk dat er opties zijn. Iedereen vindt z'n koffie op een andere manier lekker, dus is het goed om te zien dat Nespresso nu ook in Nederland een ander model aanbiedt waarmee je grotere koppen zet en dezelfde Nespresso-smaak kunt krijgen. Eén van de meest belangrijke aspecten is dat de Nespresso Vertuo heel toegankelijk is en dat je binnen no-time met een grote mok koffie op de bank zit. Bovendien hoef je zelf niets in te stellen en wordt alles geregeld met een druk op de knop.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nespresso Vertuo

Reacties (0)