Microsoft brengt Google Assistent naar de Xbox One

27 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Microsoft heeft laten weten dat stemassistent Google Assistent voortaan ook beschikbaar is voor de Xbox One-spelcomputer. De dienst is momenteel nog wel in bèta, het betreft dus nog geen volledige release. Dit is de derde stemassistent die naar de console komt.

Google Assistent naar Xbox One

De Google Assistent is nu ook beschikbaar voor de Xbox One-spelcomputer. Net zoals met stemassistent Amazon Alexa kunnen gebruikers met de Assistent games en apps opstarten, de console aan- en uitzetten, video’s pauzeren en nog veel meer. Je hebt echter wel de Assistent nodig op je Android- of iOS-apparaat, of een slimme speaker zoals Google Home, aangezien de stemassistent niet direct op de console draait. Wanneer je een stemcommando uitspreekt, dan wordt de Xbox dus in feite via een ander apparaat bediend.

Daarnaast moet je je ook aanmelden voor een Google-groep om toegang te krijgen tot de Google Assistent op je Xbox One. Vervolgens moet je via de Google Home-app op iOS of Android een nieuw apparaat toevoegen door te zoeken naar [beta] Xbox. Mocht dit allemaal voorspoedig gaan, dan kun je je Xbox een naam geven in de app, waardoor je je stemcommando’s kunt personaliseren. Wil je je Xbox Eduardo noemen bijvoorbeeld, dan zegt je niet “Hey Google, zet de Xbox aan”, maar “Hey Google, zet Eduardo aan”.

Reacties (0)