Het Microchip Huisdierluik Connect laat alleen jouw kat of kleine hond binnen

26 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
microchip-huisdierluik-connect-1

Het Microchip Huisdierluik Connect is een deurluik, bestemd voor katten en kleine honden, die alleen jouw huisdier laat binnenkomen. Maar dat is niet alles dat deze accessoire kan. Bovendien werkt het luik met de chip in je kat of hond.

Dit is Microchip Huisdierluik Connect

Binnenkort kun je in Nederland Microchip Huisdierluik Connect kopen. Dit is een luik die via een app te bedienen is en die contact maakt met een hub in je huis. Die hub dien je nog wel apart aan te schaffen, want anders werken de producten niet met elkaar. Met het pakket is het mogelijk te zien wanneer je huisdieren thuis zijn (vooral handig voor een kat), kun je langdurig hun activiteiten controleren en zou je zelfs gedragsveranderingen kunnen opmerken, aldus de makers. Ook voorkomt het luikje dat er ongewenst andere dieren naar binnen komen.

Mocht je liever helemaal niet willen dat je kat of hond de tuin in loopt, dan kun je vanaf een afstand het luikje afsluiten. Wil je je beestje in de gaten blijven houden, dan kun je ook notificaties instellen en er eentje ontvangen wanneer het diertje het huis verlaat. Je kunt zelfs vaste tijden instellen voor het automatisch laten openen of sluiten van het luik. Het apparaatje draait op vier c-batterijen, die je elke twaalf maanden dient te vervangen. Let daar dus wel op, want als de batterijen leeg zijn, dan werkt de hardware dus helaas niet meer.

De producten werken met alle algemene microchips, laat de fabrikant weten. Wil je het zeker weten, controleer dan of die van jouw huisdier compatibel is door het nummer op de website in te voeren. Op die website tref je ook alle informatie aan over de afmetingen van het luik, waardoor je je dus alvast kunt voorbereiden wanneer je er van plan bent eentje aan te schaffen. Op moment van schrijven is nog niet precies bekend wanneer het Microchip Huisdierluik Connect naar Nederland komt. Ook weten we nog niet wat de kosten zullen zijn.

Reacties (0)