De Lyric W1 Wi-Fi helpt mogelijk waterschade op tijd te signaleren

18 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
lyric-w1-wi-fi

Honeywell introduceert een nieuwe, handige accessoire voor in de smarthome: de Lyric W1 Wi-Fi-waterlekkage- en vorstdetector. De speciale detector is nu verkrijgbaar bij een aantal online verkooppunten voor een adviesverkoopprijs van 89 euro.

Waterlekkage- en vorstdetector Lyric W1 Wi-Fi

Honeywell introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn Lyric-lijn van connected-homeproducten: de Lyric W1 Wi-Fi, een waterlekkage- en vorstdetector. Dit apparaat is een handige, eenvoudig te installeren oplossing om te monitoren op waterlekkage, bevroren leidingen en hoge luchtvochtigheid in huis. Het product werkt op AA-batterijen die tot wel drie jaar mee kunnen gaan en is aan te sluiten op bluetooth en wifi. Het product is nu al verkrijgbaar bij een aantal onlineverkooppunten en heeft een adviesverkoopprijs van 89 euro gekregen.

Het product is uitgerust met een sirene van 100 dB, zodat bewoners die thuis zijn direct gewaarschuwd worden bij lekkages en vorstomstandigheden. Ook via de Lyric-app voor smartphone en tablet worden notificaties verstuurd, zodat gebruikers ook tijdig een waarschuwing ontvangen wanneer ze niet thuis zijn. Hoe sneller bij dit soort situaties wordt ingegrepen, hoe beter eventuele schade door lekkage of bevroren leidingen te beperken is. Daarnaast werkt de Lyric W1 Wi-Fi-waterlekkage- en vorstdetector met IFTTT.

De detector is voorzien van een 1,2 meter lange sensorkabel voor plaatsing rondom leidingen en over vloeren, kieren en andere plekken waar meer risico is op waterschade. Om het detectiegebied te vergroten, kunnen extra kabels toegevoegd worden tot een lengte van 150 meter.

Reacties (0)