Beveiligingscamera Lighthouse herkent mensen én dieren

11 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Lighthouse foto2

Beveiligingscamera Lighthouse brengt een aantal interessante en onderscheidende factoren met zich mee. Het is een camera én assistent in een.

Een startup lanceert een nieuwe beveiligingscamera, de Lighthouse. Het product wordt niet in de markt gezet als een ‘gewone’ camera, maar als een “interactieve assistent”. Vandaag is het apparaat officieel onthuld. De camera houdt niet alleen de omgeving in de gaten, maar herkent ook gedragspatronen.

De camera zelf

De Lighthouse beveiligingscamera is voorzien van een aantal prima eigenschappen. Er is gekozen voor een RGB-camera die beelden in full-hd kwaliteit opneemt. Maar naast de camera is er ook een 3D-sensor aanwezig, een speaker, een microfoon en een sirene. Verder heeft de Lighthouse ook beschikking over een nachtvisiefunctie.

Deze hardwarecomponenten zijn ook de dingen waarmee Lighthouse zichzelf onderscheidt van de concurrentie. Volgens het bedrijf zou de camera moeten kunnen dienen als een digitale assistent, een beetje in lijn met de Amazon Echo en soortgelijke producten.

Slimme beveiligingscamera

Afgezien van de standaard monitor-functie zijn er andere manieren waarop Lighthouse zich van de concurrentie onderscheidt. Niet alleen integreert de technologie kunstmatige intelligentie, maar ook de eerder genoemde 3D-sensortechnologie. Daarmee kan de camera bepalen wie er thuis zijn, waar die mensen (of dieren) zich bevinden en of dat ‘normaal’ gedrag is of niet.

Naast de slimme camera is er ook een iOS- en Android-app. Als de camera dan iemand in huis detecteert, stuurt die live beelden door naar de app. Zo kunnen gebruikers aangeven of er reden voor alarm is of niet. De camerasoftware is verder behoorlijk geavanceerd. Zo herkent de camera namelijk of de kinderen bijvoorbeeld thuiskomen.

Slimme assistent

Als de camera standaard op dezelfde plek in huis staat, leert de software gedragspatronen herkennen. Daarvoor worden er profielen aangemaakt, want bij iedere nieuwe persoon vraagt de camera aan de eigenaar om de betreffende persoon te identificeren. Daarna legt de camera het gedrag vast en leert die of de persoon ‘normaal’ gedrag vertoont.

Het apparaat is voorlopig niet beschikbaar in Nederland. In de Verenigde Staten beginnen leveringen in september en zijn pre-orders vanaf nu mogelijk. Overigens wordt de Lighthouse-beveiligingscamera alleen in een pakket verkocht. Naast de camera dien je ook de diensten – waaronder dus de gedragsmonitoring – aan te schaffen. Daarvoor zijn er drie opties: de camera met één jaar dienstverlening kost 399 dollar, de camera met drie jaar dienstverlening 499 dollar en voor de camera in combinatie met vijf jaar diensten, moet 599 dollar betaald worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)