LG wil WebOS ook naar smarthomeapparaten brengen

27 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
LG-webOS

LG heeft laten weten het WebOS in de toekomst naar meerdere soorten apparaten komt, waaronder devices voor in een smarthome. Door samen te werken met het Noorse bedrijf Qt Company hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant het overbrengen van het besturingssysteem gemakkelijk te maken.

WebOS naar andere apparaten

LG en Qt Company hebben een uitgebreid samenwerkingsverband aangekondigd die ervoor moet zorgen dat het WebOS van LG, dat we nu voornamelijk tegenkomen op televisies van het bedrijf, op meerdere apparaten terechtkomt. Denk daarbij aan verschillende robots, smarthomeproducten en auto’s. De samenwerking moet ervoor zorgen dat het overbrengen van de software gemakkelijk moet worden. Beide bedrijven werken al sinds 2014 aan dit besturingssysteem. Daardoor is het systeem al op meerdere apparaten te vinden.

Naast televisies komen we het WebOS namelijk ook tegen op koelkasten en zelfs smartwatches (al was dat maar van korte duur). Vorig jaar maakte LG het besturingssysteem al open source, waardoor andere ontwikkelaars ook kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Dit biedt niet de garantie dat de adoptie daardoor breder wordt, maar vergroot wel de kans daarop. LG’s grootste concurrent, Samsung, heeft ook een eigen opensourcesysteem: Tizen OS. Dit besturingssysteem draait op koelkasten, tv’s, smartphones, camera’s en wearables.

Reacties (0)