LG presenteert eerste oprolbare oled tv tijdens CES 2019

07 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
LG Signature oled tv r

LG heeft tijdens CES 2019 in Las Vegas niet alleen nieuwe oled tv's en nieuwe lcd led tv's aangekondigd. De Koreaanse fabrikant komt ook met 's werelds eerste oprolbare oled tv. Dit model is met één druk op de knop eenvoudig te verbergen.

De oprolbare oled tv van LG heeft de naam SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) meegekregen en biedt volgens LG een ongekende beeld- en geluidskwaliteit voor het inrichten van de perfecte tv-kijkruimte. De W8V-serie, LG’s wallpaper tv die als behang aan de muur hangt, zette al een eerste stap in deze richting maar nu moet de tv op commando kunnen verschijnen en verdwijnen.

Het unieke aan dit concept is dat de tv geen vaste plek meer inneemt als hij uitstaat. De oprolbare oled tv zit verwerkt in een meubel en kan met één druk op de knop uitgerold wordt. De LG SIGNATURE OLED TV R kan zichzelf kan transformeren om drie verschillende weergaveopties te bieden – Full View, Line View en Zero View.

Full View biedt een kijkervaring op groot scherm met eigenlijk alle eigenschappen die we van LG’s oled tv’s kennen, waaronder de tweede generatie α (Alpha) 9 intelligente processor van LG, ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent en ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en HomeKit.

Met de Line View kan de LG SIGNATURE OLED TV R gedeeltelijk worden uitgerold, waardoor specifieke taken kunnen worden uitgevoerd waarvoor niet het volledige tv-scherm nodig is. In deze weergave kunnen gebruikers kiezen uit functies zoals Clock, Frame, Mood, Music en Home Dashboard. Roep de klokmodus op om de tijd en het weer in een oogopslag te bekijken of de frame-modus om te genieten van familiefoto’s die vanaf een smartphone worden gedeeld om een persoonlijke sfeer te creëren.

In de Zero View is het volledige 65-inch scherm opgerold. In deze weergave kunnen gebruikers muziek weergeven via het 4,2-kanaals 100W front-firing Dolby Atmos-audiosysteem. Het meubel is voorzien van een aluminium behuizing tot de hoogwaardige luidsprekerdekking ontworpen door Kvadrat uit Denemarken.

Of dit model op korte termijn daadwerkelijk te koop zijn is nog niet duidelijk. LG heeft in ieder geval nog geen prijs bekendgemaakt.

Update: Inmiddels heeft LG de complete 2019 oled tv line-up aangekondigd.

Reacties (0)