LG komt met slimme Hub Robots voor het bedienen van je smart home

04 januari 2017 2 Minuten 0 Reacties
lg-hub-robot

LG introduceert tijdens CES 2017 diverse smart home-producten. Naast onder meer een slimme koelkast komt het bedrijf met de Hub Robots. Deze kleine en slimme robots helpen je bij de bediening van je smart home.

LG lanceert Hub Robots voor je smart home

We zien om ons heen steeds meer slimme apparaten verschijnen, waarvan sommigen al als robot bestempeld mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan de robotstofzuiger. Met de introductie van een line-up van intelligente robots speelt LG hierop in. De Hub Robot staat volgens de Koreaanse fabrikant altijd voor je klaar en helpt met dagelijkse taken. De robot kan verbonden worden met andere slimme apparaten in huis en maakt gebruik van Alexa – de virtuele assistent van Amazon. Hij zet de airco voor je aan of stelt de wasmachine of droger in, alles via stemcommando’s. Waarschijnlijk gaat het dan om apparaten uit LG’s SmartThinq-lijn van apparaten.

De Hub Robot is uitgerust met een interactief display dat verschillende soorten informatie toont; bijvoorbeeld foto’s van de binnenkant van de koelkast om te zien wat je nog in huis hebt of video’s van recepten om je te helpen in de keuken. De Hub Robot beschikt over de uitgebreide functionaliteiten van Alexa en kan daardoor ook alles wat Alexa kan: muziek afspelen, een alarm instellen, reminders inplannen en notities maken, maar ook weersvoorspellingen aangeven of verkeersinformatie delen.

Een nieuw lid van het gezin

Het unieke is echter dan deze robot volgens LG een echt onderdeel van de familie moet worden, een extra gezinslid dus. Hij heeft een mensachtig ontwerp en communiceert op verschillende manieren, kan ter plaatste draaien en keren en toont emoties via een gezicht op het scherm. De Hub Robot wordt nog menselijker door zijn op lichaamstaal geïnspireerde bewegingen. Zo kan hij knikken met zijn hoofd om antwoord te geven op eenvoudige vragen. De robot volgt de activiteiten van familieleden die bijvoorbeeld naar werk of school gaan, thuiskomen of gaan slapen en speelt hierop in­­. Ook herkent de Hub Robot de verschillende familieleden met zijn camera en kan hij iedereen op een persoonlijke manier begroeten.

Advertentie

De Hub Robot komt het beste tot zijn recht op plekken als de keuken of de woonkamer, omdat families daar vaak samenkomen. De standaard robot kan uitgebreid worden met een eigen familie mini robots die in andere ruimtes van het huis gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in de speelkamer of garage. Deze mini robots hebben ook een display en kunnen veel van de Hub Robot’s functies uitvoeren.

Prijs en beschikbaarheid

Dat klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend maar wanneer we de Hub Robot daadwerkelijk kunnen kopen in Nederland en België is nog niet bekend.

Reacties (0)