Japanse holografische assistent dimt de lichten voor je, en verwelkomt je thuis

17 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
japanse-home-assistant

We kennen inmiddels de digitale apparaten die je smart home voor je bedienen, zoals de Google Assistant. Die kun je toespreken om hem je gordijnen dicht te laten doen. In Japan gaan ze een stap verder. De assistent komt daar tot leven in een hologram.

Home Assistant

De home assistent ‘leeft’  in een glazen kastje dat met ongeveer dezelfde technische capaciteiten is toegerust als de Google Assistant van Google Home. Dus je kunt er je smart home apparatuur mee bedienen door er tegen te spreken. Maar die Google Assistant is weinig meer dan een zuiltje met een speaker. In Japan vonden ze dat kennelijk wat karig.

Tekenfilmpoppetje

Dus hebben ze daar een geheel eigen draai aan het concept van een home assistant gegeven. Een glazen omhulsel met daarin een hologram. Het hologram toont een tekenfilmpoppetje dat vrolijk wordt als je thuis komt en met groot plezier je lampen dimt, je gordijnen sluit of je verwarming alvast aanzet. Ook kan de smart home assistant dienst doen als wekker. In een filmpje – komt het poppetje tot leven.

Vriendinnetje?

Het poppetje lijkt ook wel bedoeld te zijn om iets meer te betekenen dan alleen een virtuele, via een app bedienbare knop voor je smart home-apparaten. Het sexy Japanse dametje in het filmpje in het huishoudsteroutfitje is overduidelijk bedoeld om zijn eigenaar ook wat ‘vriendschap’  te bieden.

Reacties (0)