Ikea vertraagt Homekit-ondersteuning voor slimme rolgordijnen

09 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-Fyrtur-7

De slimme rolgordijnen van Ikea, Fyrtur en Kadrilj, zijn nu verkrijgbaar, maar beschikken momenteel nog niet over Homekit-ondersteuning. En voorlopig komt die nog niet. De Zweedse meubelmaker heeft nu bekendgemaakt dat de support voor het smarthomeplatform van Apple is vertraagd.

Ikea-rolgordijnen zonder Homekit-ondersteuning

Ikea heeft dit weekend via Twitter gereageerd op de vraag van een klant, wanneer Homekit-ondersteuning naar de slimme rolgordijnen van de winkelketen komt. In de tweet staat dat die ondersteuning “begin volgend jaar moet verschijnen”. Dat is opvallend. Want de laatste keer dat we iets over de support hoorden, was dat die eind 2019 zou verschijnen. Dat er vertraging opgetreden is, is ook niet heel vreemd. We hebben ongeveer nog twee weken te gaan in dit jaar; de winkelketen zou dan heel snel nog met die update moeten komen.

De ervaring leert ons wel dat Homekit-ondersteuning vaker uitgesteld of soms geannuleerd wordt door bedrijven. Ikea heeft echter laten zien dat het bereid is achteraf Homekit-support toe te voegen aan bestaande producten, dus we hebben voor nu nog geen reden om te denken dat het feest niet doorgaat. Op dit moment kun je de slimme rolgordijnen van de Zweedse meubelmaker gebruiken met Google Assistent en de Home Smart-applicatie. Wil je meer over het product lezen? Dan kun je terecht in onze uitgebreide recensie.

Reacties (0)