Ikea Symfonisk-producten straks te bedienen via Trådfri-app

04 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
ikea-symfonisk-trafdri

Ikea heeft laten weten dat de Ikea Symfonisk-producten dit najaar te bedienen zijn via de Trådfri-app (voor de slimme lampen van het bedrijf). Vanaf augustus verkoopt Ikea de eerste twee producten uit de Symfonisk-collectie: de tafellamp- en boekenplank-speaker met wifi.

Lees ook onze IKEA Symfonisk review!

Ikea Symfonisk-producten bedienen met Trådfri-app

Vanaf dit najaar is het mogelijk de Symfonisk-producten te bedienen met de Trådfri-app van het Zweedse bedrijf, waarmee nu al de slimme lampen aangestuurd worden. Ook kun je de slimme gordijnen Kadrilj en Fyrtur koppelen, evenals de speakers van Sonos. Na de update is het mogelijk de verschillende lichtstanden vooraf te programmeren, timers in te stellen om het licht op specifieke tijdstippen aan of uit te doen en om verschillende producten te groeperen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat zodra de rolgordijnen dichtgaan, het licht in huis aangaat.

Maar je kunt ook de Symfonisk-afstandsbediening gebruiken, als je geen smartphone of tablet bij de hand hebt. De afstandsbediening kun je op de koelkast, aan de muur of op de eettafel plaatsen, waar je maar wil. Voor zowel de besturing via de Trådfri-app als via de afstandsbediening is de Trådfri-verbindingshub nodig. De Ikea-speakers zijn tot de introductie van de afstandsbediening en de Trådfri-appupdate te besturen via de Sonos-app. Voor de slimme rolgordijnen zijn overigens nog geen verkoopdatums bekend.

Reacties (0)