Ikea stelt release van slimme rolgordijnen uit naar later dit jaar

14 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-slimme-gordijnen

Ikea heeft laten weten dat het bedrijf de release van de slimme rolgordijnen naar een later moment van 2019 heeft uitgesteld. Het bedrijf heeft dingen gevonden die verbeterd kunnen worden en wil eerst nog werken aan een nieuwe firmware-update.

Rolgordijnen Ikea verschijnen later

Ikea stelt de lancering van de slimme rolgordijnen uit. Wanneer het product nu precies op de markt verschijnt is niet bekend, maar het moet ergens dit jaar gaan gebeuren. De rolgordijnen hadden eigenlijk vorige maand al gelanceerd moeten worden in Europa, maar dat is er niet van gekomen. Ondertussen werken de meubelmaker aan een gloednieuwe firmware-update, aangezien er onderdelen zijn gevonden die verbeterd kunnen worden. Dit betekent dat deze gordijnen ook vanaf het eerste moment echt slim zullen zijn na lancering.

De slimme rolgordijnen van Ikea kun je straks bijvoorbeeld aansturen met Trådfri-smarthomeapplicatie, Amazon Alexa, Siri van Apple en natuurlijk de Google Assistent. De rolgordijnen, het kleinste model heet Kadrilj, zullen straks voor een prijs vanaf 99 euro kunnen worden aangeboden. De duurdere modellen genaamd Fyrtur hebben ook verduistering en gaan vanaf 119 euro over de toonbank. Het wachten is nu op het moment dat de producten daadwerkelijk worden gelanceerd; in Frankrijk wordt de maand augustus in elk geval genoemd.

Lees ook over onze ervaringen met de slimme lampen van het Zweedse bedrijf.

Reacties (0)