IKEA komt binnenkort met spraakgestuurde, slimme gordijnen

07 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-slimme-gordijnen

IKEA heeft de afgelopen maandan al laten zien heilig te geloven in het slimme huis en dat heeft al geresulteerd in diverse slimme producten, waaronder verlichting. In februari wordt het assortiment nog verder uitgebreid, met slimme gordijnen die middels spraak aangestuurd kunnen worden.

IKEA laat deze week weten dat het bedrijf over twee maanden begint met verkoop van slimme gordijnen in de Nederlandse winkels. Deze gordijnen, die in verschillende kleuren en formaten komen, zijn te bedienen middels een meegeleverde afstandsbediening, de IKEA-app en ook middels spraakbediening. Dat laatste houdt in dat je de gordijnen open of dicht kunt laten gaan door een spraakopdracht aan Siri, Alexa of de Google Assistant door te geven. Dit doe je middels een slimme speaker waarop één van deze assistenten te vinden is, of via je smartphone.

De gemotoriseerde KADRILJ en FYRTUR rolgordijnen bedien je vanaf je bed of bank met een afstandsbediening, de TRÅDFRI app of spraaksturing. FYRTUR is geheel verduisterend en KADRILJ laat een deel van het licht door. Zo creëer je jouw ideale omgeving voor een goede nachtrust en om geleidelijk wakker te worden. De GRÅTISTEL netgordijnen zijn perfect om gefilterd daglicht binnen te laten in je huis. De lichte, groene netstof is geïnspireerd op het materiaal dat gebruikt wordt voor luchtige sportkleding. De ROSALILL gordijnen geven kleur en warmte aan elke ruimte. De felrode stof met een grafisch wit ruitpatroon zorgt voor privacy, maar laat ook licht door.

Er komen twee varianten van de slimme gordijnen op de markt: een lichtdoorlatende van 119 euro en een lichtdichte van 149 euro.

Reacties (0)