Husqvarna introduceert Automower 305 robotmaaier voor kleine gazons

25 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Husqvarna Automower 305

Husqvarna introduceert de Automower 305. Deze robotmaaier is speciaal ontwikkeld voor kleine gazons met een oppervlakte tot 600 m2.

De machine beschikt over dezelfde slimme functies als de andere Husqvarna Automowers.

Husqvarna Automower 305

De hellingsregeling zorgt dat de maairobot ook heuvels (tot 40%) aan kan en de ecomodus verlaagt het energieverbruik, waardoor de maaier minder vaak naar het laadstation hoeft. De functie Systematic Passage Mowing loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen, terwijl een weertimer het aantal maaibeurten automatisch aanpast aan de groeisnelheid van het gazon. De Automower 305 is daarbij voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat een bevroren gras wordt gemaaid en beschadigd. Tot slot beschikt de maaier over functies als een botssensor en een automatische maaistop bij het optillen van het apparaat. Een pincode maakt diefstal zinloos.

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid in tegenstelling tot andere robotmaaiers die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen.

Met de app Automower Connect kun je de robotmaaier met de smartphone bedienen. Zo zie je de actuele status en locatie, kun je aansturen (starten, pauzeren en parkeren) en pas je de maaihoogte aan. Automower Connect is te integreren in verschillende ‘smart home’-diensten zoals Apple Home en IFTTT. Daarmee is ook spraakbediening mogelijk met bijvoorbeeld Alexa en Siri.

De Husqvarna Automower 305 is vanaf februari 2020 verkrijgbaar in verschillende kleuren voor een prijs van 1.099 euro (introductieprijs t/m 31 mei 2020, normaal: 1.199 euro).

Reacties (0)