Homekit-update voor Ikea Fyrtur uitgerold, maar nog niet voor iedereen

06 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-Fyrtur-7

Het ziet ernaar uit dat Ikea is begonnen met het uitbrengen van de Homekit-update voor de slimme rolgordijnen Fyrtur. Dat melden althans eigenaars van de rolgordijnen op het forum Reddit. Vooralsnog lijkt de update nog niet overal beschikbaar te zijn.

Homekit-update voor Fyrtur-rolgordijnen

Vlak voor het weekend kwam het nieuws naar buiten dat Ikea zou zijn begonnen met het uitrollen van de Apple Homekit-update voor de Fyrtur-rolgordijnen. De gordijnen zijn in sommige landen al maanden beschikbaar, maar de Homekit-update heeft nog altijd op zich laten wachten. Daar lijkt nu dus verandering in te komen, aangezien eigenaars van de slimme rolgordijnen op Reddit aangeven dat ze de update ontvangen hebben.

Op het subforum r/HomeKit laat gebruiker u/MichaelCandy weten dat de update gearriveerd is. Na het updaten van de firmware verschijnen de Fyrtur-rolgordijnen ineens in e Homekit-applicatie op zijn iOS-apparaat, waarna hij ze via Siri kon bedienen. Een andere gebruiker, u/tecnico1931, bevestigt de bevindingen en laat weten dezelfde update te hebben ontvangen.

Die gebruiker heeft ook laten zien op welke firmware zijn apparaten draaien:

  • Gateway: 1.10.28
  • Rolgordijnen: 2.2.009
  • Remote: 2.2.010

Omdat Ikea hier zelf niets over naar buiten gebracht heeft, is het niet duidelijk of de firmware-update daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar is of niet. Het lijkt er namelijk op dat de update nu alleen in de Verenigde Staten uitgerold wordt. Mocht je de firmware-update nu dus willen downloaden, dan kun je het beste een vpn-dienst gebruiken en je locatie aanpassen naar de VS, zodat de servers denken dat je daar woonachtig bent. En anders zul je moeten wachten tot de update hier ook beschikbaar is.

Reacties (0)