Homekit-ondersteuning voor Ikea-rolgordijnen is wederom uitgesteld

16 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-Fyrtur-7

Ikea heeft wederom de beloofde software-update, die ondersteuning voor Apple Homekit toevoegt, uitgesteld voor zijn Fyrtur-rolgordijnen. Twee weken geleden verscheen de update in de Verenigde Staten, maar ondertussen zijn er dus wederom problemen opgedoken met de ondersteuning.

Homekit voor Ikea-rolgordijnen komt later

De Zweedse meubelgigant laat weten dat er vooralsnog geen datum geprikt is voor de ondersteuning van het smarthomeplatform van Apple. Daarnaast vertelt Ikea niet wat nou precies het probleem is. De Homekit-ondersteuning werd in de VS uitgerold met versie 1.10.28, maar het is gewoon onduidelijk wat er verder aan de hand is. Wel weten we dat de meubelboer eind vorig jaar al bekendmaakte dat de update pas begin 2020 zou verschijnen. Laten we hopen dat het bedrijf zich dit keer wel aan zijn woord kan houden.

De ondersteuning voor Apple Homekit zou aanvankelijk samen met de release van de Fyrtur-rolgordijnen verschijnen, zodat mensen die geïnvesteerd hebben in het ecosysteem van Apple er meteen mee aan de slag konden gaan. Daarna vond er uitstel plaats. Eerst naar de herfst van 2019, daarna naar begin 2020. Als de ondersteuning eenmaal door Ikea wordt uitgerold in Europa, dan kunnen mensen met een Mac, iPhone of iPad (of een Homepod) de rolgordijnen bedienen middels spraakcommando die dan door Siri verwerkt worden.

Reacties (0)