Hoe bedien je de raamdecoratie met je smartphone of tablet?

23 mei 2016 4 Minuten 0 Reacties
luxaflex-powerview-motorisation

Smarthome Magazine heeft een aantal manieren op een rijtje gezet om je raamdecoratie voortaan te kunnen bedienen met je smartphone of tablet.

Hoe fijn zou het zijn als je je voortaan niet meer druk hoeft te maken om je gordijnen of je luxaflex, dat de raamdecoratie zichzelf automatisch opent en sluit. Anno 2016 hoeft dat geen enkel probleem meer te zijn. Smarthome Magazine zet een aantal manieren op een rijtje waardoor je binnenkort niet meer hoeft op te staan om je zonwering te openen. Niet alleen kun je de raamdecoratie bedienen met een smartphone of tablet, ook kun je kiezen voor automatisatie.

Manier 1: Luxaflex PowerView Motorisation

Een van de handige systemen die sinds kort op de markt is om je zonwering makkelijk te kunnen regelen, is Luxaflex PowerView Motorisation. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat de Luxaflex van afstand bediend kan worden. Daarbij kun je kiezen of je gebruik wilt maken van de app, die op zowel iOS als Anroid werkt, of dat je kiest voor een Pebble afstandsbediening.

Met het draadloze raamdecoratie-systeem kun je zelf bepalen wanneer je wilt dat de raamdecoratie geopend wordt en wanneer het gesloten moet worden. Daarbij kun je ook per kamer een scène instellen. Ook kun je configureren op welke tijdstippen de raamdecoratie in actie moet komen. Tevens is het mogelijk om de raamdecoratie te laten openen zodra de zon opkomt en te laten sluiten zodra de zon weer ondergaat. In dat geval bepaalt PowerView, gebaseerd op jouw locatie, wanneer het systeem in actie moet komen.

Tot op heden heeft Luxaflex nog geen prijs naar buiten gebracht voor zijn PowerView Motorisation. Het bedrijf raadt liefhebbers aan om een showroom in de buurt te bezoeken.

Manier 2: Somfy

Somfy is een van de mogelijkheden als je jouw huis wil voorzien van gemotoriseerde gordijnen. Om gebruik te kunnen maken van de op afstand bestuurbare gordijnen, is het de bedoeling dat je een elektrische gordijnrail aanschaft. Vervolgens kun je ervoor kiezen om er ook een afstandsbediening bij aan te schaffen of het systeem te bedienen via de smartphone of tablet. Dat laatste werkt met de applicatie TaHoma By Somfy, die voor zowel iOS als Android te downloaden is. Ook kun je sensoren bestellen, zodat de gordijnen automatisch sluiten als er een bepaalde temperatuur is bereikt.

Manier 3: FlipFlic

We zullen nog even moeten wachten voordat we de FlipFlics daadwerkelijk kunnen bestellen, maar handig is het apparaatje zeker te noemen. Het apparaat is eenvoudig te installeren. Je hoeft hem slechts in je bestaande jaloezie te klikken, daarbij heb je geen gereedschap nodig. Met zijn sensoren bepaalt FlipFlic vervolgens of de jaloezieën moeten worden geopend of moeten worden gesloten. Het slimme apparaat kan zelf reageren op verandering van licht en verandering van temperatuur.

De FlipFlic, die zonder problemen aangesloten kan worden op andere Smart Home-platformen als ZigBee en Bluetooth LE, werkt ook op zelfgemaakte schema’s. Op dit moment is het slimme apparaatje, dat gaat werken op zowel horizontale als verticale jaloezieën, slechts te pre-orderen. Begin 2017 lijken de eerste Flipflics verstuurd te worden.

Manier 4: HomeWizard

Een andere oplossing om je raamdecoratie op afstand te bedienen, is HomeWizard. Via de officiële website van HomeWizard kun je een elektrische gordijnrail bestellen. Vanaf dat moment kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de bijgeleverde afstandsbediening of van de applicatie HomeWizard Online. Vervolgens kun je de zonwering vanaf iedere plek openen of sluiten. Ook kun je gebruik maken van timers. De elektrische gordijnrails zijn vanaf 269 euro te koop. Ook kun je kiezen voor een kant-en-klaar rolgordijn-pakket, die beginnen vanaf 249 euro en zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Manier 5: My Smart Blinds

My Smart Blinds maakt het voor iedereen mogelijk om zijn luxaflex bedienbaar te maken via tablet of telefoon. Zo kun je voor 99 dollar een Automation Kit bestellen bij het bedrijf. Vervolgens hoef je de meegeleverde onderdelen slechts bovenin de luxaflex te leggen en aan te sluiten. Vanaf dat moment kun je via jouw iOS- of Android-apparaat gebruik maken van de geautomatiseerde bediening. Zo kun je met de applicatie MySmartBlinds onder andere schema’s maken. De Automation Kit van My Smart Blinds is een van de makkelijkste oplossingen van dit moment om je raamdecoratie makkelijk bedienbaar te krijgen.

Meer informatie

Benieuwd wat een smart home precies inhoudt naast slimme raamdecoratie? Mis dan vooral niet ons uitgebreide artikel hierover. Wil je meer producten aan elkaar koppelen dan alleen je smartphone of tablet aan je raamdecoratie, lees dan vooral onze guide hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Lees voor alle achtergrondartikelen onze tips en adviezen door.

Reacties (0)