Google wil spraakcommando’s weer opslaan voor verbeteren Assistent

06 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

Google heeft onlangs een aantal gebruikers van de Google Assistent gevraagd of ze het opslaan van stemcommando's weer willen activeren. De zoekmachinegigant wil namelijk wederom die opnamen gebruiken voor het verbeteren van de stemassistent. De opnamen moeten dan wel door mensen beluisterd en beoordeeld worden.

Spraakcommando’s aanzetten voor de Google Assistent

Nu is het zo dat die opnamen niet naar Google doorgestuurd worden. In de mail die naar gebruikers gestuurd was, wordt onder meer gelinkt naar een pagina waarop ze wederom toestemming kunnen geven voor het beluisteren van die opnamen. Op die pagina is de volgende tekst te lezen:

Je kunt helpen de producten die je gebruikt te verbeteren door je audio van Google Zoeken, Maps en de Assistent op te slaan, zodat deskundige reviewers een gedeelte van de opname kunnen analyseren. Audio wordt alleen opgeslagen als je daarvoor kiest.

Het is nu ongeveer een jaar geleiden dat Google het programma voor het beluister en analyseren van spraakcommando’s stopgezet heeft. Destijds maakte de zoekmachinegigant helemaal geen melding van het feit dat dit achter de schermen gebeurt. Google bleek daar niet de enige in te zijn, aangezien Microsoft, Amazon en Apple zich daar ook schuldig aan maakten. Die bedrijven stopten toen ook met het beluisteren van de stemopnamen, maar dat was van korte duur.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)