Google Wifi moet internet in huis flink verbeteren

04 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
Google-Wifi

Google heeft vanavond tijdens een persconferentie in de VS de Google Wifi aangekondigd. Dit apparaatje kan met meerdere soortgenoten gekoppeld worden om zo je Wifi thuisnetwerk drastisch te verbeteren.

Google Wifi

De Google Wifi heeft de vorm van een disc en de functionaliteit van een router. Het apparaat werkt draadloos en moet zowel het draadloze signaal in huis als de controle over het internetsignaal verbeteren. De Wifi-verbinding wordt automatisch geoptimaliseerd, onder meer middels het automatisch kiezen van de minst druk bezette kanalen.

Het apparaat wordt zelfs geleverd met een smartphone-app waarmee je zelf de controle hebt over het signaal, bijvoorbeeld bij de keuze van kanalen. Je hebt als gebruiker daarbij de keuze om de toegang voor bepaalde apparaten te beperken en je kunt zelfs het internet in zijn geheel pauzeren – handig voor ouders van kinderen die alleen nog maar naar een scherm staren. Ook krijg je een overzicht van de status van de verbinding, de accesspoints en de verbonden apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Wifi krijgt in de Verenigde Staten een prijs van 129 dollar mee. Als je meerdere apparaten wilt kun je een pakket van drie voor 299 dollar aanschaffen. Of en wanneer de Google Wifi naar Nederland komt is nog niet duidelijk. De pre-orders voor de VS gaan in november van start, te eerste modellen worden in december verscheept.

Reacties (0)