Google-werknemer maakt interactieve badkamerspiegel

02 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Spiegel 1

Max Braun, een werknemer van Google, heeft met behulp van wat componenten en enig programmeerwerk een interactieve badkamerspiegel in zijn eigen badkamer gemaakt.

Het resultaat ziet eruit alsof de spiegel rechtstreeks uit een science-fictionfilm komt.

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand

De spiegel – oftewel ‘smart mirror’ – geeft informatie over het weer, het laatste nieuws wordt weergegeven en dat is het voorlopig wel zo’n beetje, maar het is natuurlijk nog een vroeg prototype. Braun heeft een Amazon Fire TV-stick gebruikt als computer om de boel aan te drijven, en het is de bedoeling dat je straks ook tegen de spiegel kunt praten. Dan voert hij zoekopdrachten uit.

Google Now-kaarten

Nu al is Braun zo ver dat de spiegel zo’n beetje alle Google Now-kaarten met op de persoon toegesneden informatie kan laten zien, maar in de fotoreportage die hij op zijn blog heeft gezet, houdt hij het vooralsnog bij het weer en de vier laatste headlines.

Tweezijdige spiegel

De spiegel ziet er van buiten bijzonder strak uit, en doet ook nog gewoon zijn werk als spiegel. Max Braun legt in zijn blogpost uit dat hij een tweezijdige spiegel heeft gebruikt, een Amazon Fire TV-stick en nog wat elektronicacomponenten. Op de laatste foto laat hij de achterkant van de spiegel zien, waar al die zaken tegenaan zijn geplakt. Dan ziet het er allemaal wat minder geavanceerd uit, maar dat geldt voor elke computer die je openschroeft.

Amazon Fire TV-stick

Voordat hij bij een Amazon Fire TV-stick kwam, heeft hij een Chromecast-player en een Nexus Player geprobeerd aan te sluiten, maar dat werkte minder goed dan het apparaatje van Amazon.

Tandenpoetsen

Nu is het zaak om de boel achter de schermen een beetje te fatsoeneren, en dan kan het project verder worden gebracht, meldt hij. De interactieve spiegel stelt de gebruiker dan in staat om tijdens het tandenpoetsen het laatste nieuws te lezen, de weersvoorspelling te bekijken en de files alvast te inspecteren.

Reacties (0)