Google Nest Hub Max krijgt nieuwe interface dankzij Google-test

24 september 2020 1 Minuut 8 Reacties
google-nest-hub-max-1

Het lijkt erop dat Google momenteel een nieuwe interface test voor de officieel niet in Nederland gelanceerde Google Nest Hub Max.

Google Nest Hub Max met nieuwe interface gespot

Google is zo’n typisch techbedrijf dat heel vaak veranderingen doorvoert aan allerlei producten, die het dan eerst test met een handjevol gebruikers. Het gaat dan om allerlei tweaks en nieuwe functies die de gebruikerservaring moeten verbeteren. En nu lijkt het erop dat de Google Nest Hub Max aan de beurt is. Er is namelijk een video opgedoken waarin een gebruiker laat zien dat zijn apparaat een afwijkende interface heeft. Het bediening van je smarthome gaat met deze user interface stukken gemakkelijk, laat de persoon in de video weten.

De interface van de Google Nest Hub en de Google Nest Hub Max is eigenlijk vrij simpel te noemen, in z’n huidige vorm. Google doet dat ook bewust: je moet het apparaat zo min mogelijk gebruiken met zijn touchscreen, zodat je veel meer stemcommando’s gebruikt. Maar met dit nieuwe design lijkt het erop dat dat idee verandert, aangezien er veel meer bediening via het touchscreen mogelijk is. De nieuwe interface biedt namelijk allerlei contextuele panelen aan die handig zijn voor je smarthome, maar ook in het kader van mediabediening, communicatie en nog veel meer. Eén keer op het scherm tappen brengt de nieuwe panelen naar boven, waarna je dus meteen iets voor elkaar kunt krijgen.

De nieuwe panelen voor de Google Nest Hub Max, die officieel niet in Nederland uitgebracht is, moet voor een boost in productiviteit zorgen. Want er zijn altijd situaties te bedenken waarin je liever knoppen dan stemcommando’s gebruikt. Het is onduidelijk of de nieuwe interface onderdeel is van het previewprogramma en of die ook naar de kleine Google Nest Hub komt. Google heeft er namelijk zelf nog niets over bekendgemaakt.

Reacties (8)