Google maakt tweestapsverificatie voor Nest-accounts nu verplicht

05 mei 2020 1 Minuut 1 Reacties
Review Nest Cam IQ outdoor – verpakking 2

Google maakt de extra beveiligingslaag tweestapsverificatie voor Nest-account vanaf vandaag verplicht voor alle gebruikers. Vanaf nu geldt de nieuwe regel voor iedereen. Heb je dus nog geen tweestapsverificatie ingesteld, dan word je nu verplicht dat alsnog te doen.

Nest-accounts nu met verplichte tweestapsverificatie

Dit geldt niet alleen voor onbeveiligde accounts, maar ook voor accounts die nog niet overgezet zijn naar een Google-account of accounts die gebruikmaken van tweestapsverificatie via sms. Wanneer je straks inlogt, dan krijg je een mailtje van accounts@nest.com, met daarin een zescijferige code waarmee je vervolgens kunt inloggen. Via de code kan Nest controleren of de juiste persoon probeert in te loggen. Zonder de code kom je je account helaas niet in, dus zorg ervoor dat je een juist e-mailadres ingesteld hebt.

Hoewel het nog geen waterdicht systeem is, kan hiermee wel een hoop ellende voorkomen worden. Het voorkomt in elk geval dat iemand met je (gelekte) inloggegevens zomaar toegang krijgt tot je account wanneer ze je e-mail niet in kunnen. Het komt maar wat vaak voor dat data van mensen op straat ligt. Dat komt doordat een externe dienst iets lekt of omdat mensen vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken voor allerlei apps. Verder raadt Google aan alsnog je Nest-account over te zetten op een Google-account, mocht je dat niet gedaan hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Driek

Driek
06 mei 2020 om 18:58

Tweestapsverificatie zou de norm moeten zijn.
Het gemak dient de mens, maar je voordeur is waarschijnlijk ook op slot als je niet thuis bent.

Inloggen