Google laat je binnenkort automatisch je persoonlijke data wissen

02 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google

Binnenkort stelt Google gebruikers in staat automatisch de persoonlijke data te wissen na een periode van drie of achttien maanden. Het gaat dan om je locatiegeschiedenis en de web- en appactiviteiten die je onder de instellingen van je Google-profiel vindt.

Persoonlijke data automatisch verwijderen

Google introduceert binnenkort een nieuwe functie voor gebruikers waarmee ze automatisch hun persoonlijke data kunnen laten verwijderen. Het gaat dan om je locatiegeschiedenis en de web- en appactiviteiten die je onder de instellingen van je Google-profiel vindt. Je kunt de data na drie of achttien maanden laten wissen en instellen dat dit elke drie of achttien maanden moet gebeuren. Vorig jaar kwam Google in de problemen toen bleek dat je nog steeds werd gevolgd, ondanks het feit dat je je locatie uit had staan.

Om ervoor te zorgen dat je locatie helemaal niet gedeeld wordt, dien je locatiegeschiedenis en web- en appactiviteiten helemaal uit te schakelen in je Google-profiel (klik daarvoor hier). Als je dat doet, dan werken sommige functies van bijvoorbeeld de Google Assistent niet meer. Binnen nu en een paar weken wordt de feature naar iedereen uitgerold, waardoor je dus gemakkelijker je persoonlijke data kunt verwijderen. In de toekomst zal Google dezelfde opties mogelijk ook uitrollen voor andere privacygevoelige info en functies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)