Google komt dit jaar met Google Home

18 mei 2016 2 Minuten 0 Reacties
Google-Home

Google heeft zojuist tijdens Google I/O naar buiten gebracht dat het Google Assistant en Google Home presenteert. Sundar Pichai, de CEO van Google, legde haarfijn uit wat de assistent moet gaan doen. Zo kun je Google Assistant, dat samenwerkt met Google Now, vragen wie een bepaald beeld heeft ontworpen en vervolgens krijg je de naam van de ontwerper te horen.

Ook kun je vragen of Google voor jou de trailer van bijvoorbeeld Angry Birds wil starten of vragen of Google je bepaalde foto’s wil laten zien. Een ander handig voordeel is dat Google je kan gaan helpen met welke film je moet gaan bezoeken. Zo kun je vragen welke film vanavond dichtbij jouw huis speelt, vervolgens krijg je drie films te zien. Mocht je vervolgens zeggen dat je kinderen ook mee gaan, dan worden de films opnieuw aangepast. Ook kan het apparaat ervoor zorgen dat de tickets gekocht worden. Google Assistant moet beschikbaar worden op telefoons, wearables, in de auto en in huis.

Google Home

Het is dus de bedoeling dat Google Assistant ook naar huizen wordt gebracht. Dat gebeurt met Google Home, een apparaat (en een speaker) dat later dit jaar uitgebracht zal worden en een vaste plek in huis krijgt. Je kunt je dagelijkse taken beheren door gewoon tegen de assistent te praten. Mario Queiroz kreeg het woord om het een en ander uit te leggen over Home en ondanks dat de ontwikkeling zich nog in een vroeg stadium bevindt, kan het apparaat al de nodige handige dingen.

Zo kun je muziek streamen op hoge kwaliteit, van diverse streamingdiensten. Ook kun je het apparaat vragen om bepaalde nummers af te spelen en deze op alle (Google Cast) compatibele speakers in huis weer te geven. Datzelfde geldt voor video’s. Zodra je Google Home vraagt om een video af te spelen, zal de YouTube-video geladen worden op jouw televisie. Simpele vragen kunnen ook aan de Google Assistant gesteld worden, waaronder wat het weer wordt vandaag of welke films er draaien. In een later stadium moet het apparaat ook antwoord geven op vragen als: Is mijn pakketje al verstuurd en wat staat er vandaag op de kalender? Het moet zelfs mogelijk worden om direct via Google Home bioscoopkaarten te bestellen of een auto te huren. Ook krijgt Google Home een integratie met Nest-thermostaten zodat je deze met je stem kunt bedienen en natuurlijk ka ook ondersteuning voor Philips Hue-lampen niet ontbreken.

Advertentie

Kortom, Google Home moet het middelpunt van je huis worden, waar iedereen tegen kan praten en waarmee je nagenoeg alles kunt regelen. Natuurlijk kan het design ook aan je huis aangepast worden; met een basis (onderste deel van de speaker) in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen. Er zullen geen knoppen op Google Home zitten. Over een prijs is nog niet gesproken, de lancering wordt na de zomer verwacht.

Reacties (0)