Google introduceert richtlijnen voor kwaliteit en prestaties Assistent-apparaten

12 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
Google Home

Google introduceert richtlijnen voor kwaliteit en prestaties voor smarthomeapparaten die gebruikmaken van de stemassistent Assistent.

In een nieuwe blogpost maakt Google bekend dat fabrikanten van smarthomeapparaten die gebruikmaken van de Assistent, te maken krijgen met nieuwe richtlijnen. Het gaat om de zogenaamde Actions die third-party fabrikanten toevoegen aan het arsenaal van de stemassistent.

Google voegt richtlijnen toe

Google wil ervoor zorgen dat je als gebruiker kunt rekenen op betrouwbare replieken die snel gegeven worden, wanneer je iets aan de Assistent vraagt op je smartphone, een smart display of een slimme speaker.

Daarom stelt het bedrijf nu in dat het geven van een antwoord op een vraag of verzoek een minimale hoeveelheid tijd mag kosten. Het maakt dan niet uit om wat voor apparaat het gaat. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten alle apparaten een constante verbinding met het internet hebben. Die verbinding vindt plaats via een hub of via het apparaat zelf.

Advertentie

Ook zijn er onderdelen die verplicht zijn en onderdelen die aangeraden worden. Zo moeten airco’s met een stem in- en uitgeschakeld kunnen worden, terwijl Google aanraadt dat gebruikers ook de windsnelheid middels een stemcommando zouden moeten kunnen aanpassen.

By implementing these within an Action, developers can ensure their end users can trigger devices in a consistent manner and access the full range of device capabilities. To assist you in ensuring your Action is compliant with the updated policy, the Test Suite testing tool will now more clearly flag any device type or trait issues.

Veiligheid en beveiliging

Op het gebied van veiligheid en beveiliging moet er secundaire gebruikersverificatie aanwezig zijn, voor gevoelige Actions die een deur kunnen openen, bijvoorbeeld.

Once configured with a secondary verification method, developers can provide users a way to opt out of this flow. For any developer wishing to include an opt-out selection to their customers, we have provided a warning message template to ensure users understand the security implications for turning this feature off.

Daarnaast moet keukenapparatuur ook een extra beveiligingslaag aanbieden, aangezien het gebruik van dergelijke apparaten een risico met zich meedraagt.

Mochten fabrikanten de Works with Google-badge op hun verpakking willen hebben, dan moeten ze aan de nieuwe eisen en richtlijnen voldoen. Is dat niet het geval, dan moet die badge voor het einde van 2021 van de verpakking afgehaald worden. De nieuwe richtlijnen gaan per 12 april in.

With the roll-out today, there will be a 1 month grace period for developers to update new integrations to match the new policy requirements. For Actions currently deployed to production, compliance will be evaluated when the Action is recertified. Once integrations have been certified and launched to production, Actions will need to be recertified annually, or any time new devices or device functionality is added to the Action.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)