‘Google Home gaat de Echo-speakers achterna, HomePod blijft achter’

21 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-Home-2

De markt voor smart speakers wordt steeds groter en steeds meer consumenten kopen zo'n apparaten, om verschillende redenen. De speakers met Assistant of Alexa aan boord (Google Home en Amazon Echo) blijken de twee populairste soorten te zijn; de Apple HomePod scoort slecht.

Google Home heeft Amazon Echo in het vizier

De Google Home, de slimme speaker van Google, heeft de Amazon Echo, de slimme speaker van Amazon, in het vizier. Dat blijkt al uit eerdere geruchten, maar nu heeft een bedrijf cijfers naar buiten gebracht die dat idee lijken te bevestigen. Strategy Analytics laat zien dat in het eerste kwartaal van 2018 Google zo’n 2,4 miljoen Home-apparaten heeft verkocht. Daarmee heeft het bedrijf 26,5 procent van de markt in handen. Dat is een megagroei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er slechts 0,3  miljoen waren verkocht (709 procent).

Amazon is nog altijd de marktleider. Dat is niet vreemd, aangezien het bedrijf een voorsprong heeft van twee jaar. Het bedrijf verkocht vier miljoen Echo-apparaten en heeft daarmee 43,6 procent van de markt in handen. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar laat het bedrijf een groei zien van 102 procent. Apple hangt een beetje onderaan, nog na Alibaba, met 0,6 miljoen verkochte exemplaren. Dat resulteert in een marktaandeel van zes procent. Wellicht stijgt dat aandeel wanneer de slimme Beats-speaker wordt gelanceerd.

Reacties (0)