Google Home en Nest Hub worden iets minder praatgraag

25 juli 2019 1 Minuut 6 Reacties
Google Nest Hub-9

De Google Home-speakers en de Google Nest Hub worden iets minder praatgraag tijdens het bedienen van het slimme huis. Onder bepaalde voorwaarden krijg je straks een bevestigingsgeluidje te horen in plaats van een volledige zin.

De Google Home-speakers en de Google Nest Hub worden binnenkort iets minder praatgraag. Wanneer je straks je slimme verlichting of slimme schakelaar met stembediening inschakelt zul je niet meer een gehele zin ter bevestiging horen, maar gewoon een bevestigingsgeluidje.

Vraag je nu aan Google Assistent om de verlichting aan te zetten, dan krijg je als antwoord bijvoorbeeld: “Ok, ik zet zes lampen aan”. Eigenlijk word je gehele vraag als bevestiging nogmaals uitgesproken. Dit hoort mogelijk binnenkort tot het verleden, want Google is bezig met een versimpeling van deze handeling. Veel gebruikers vonden de slimme assistent net iets te praatgraag en te luid als het gaat om de bediening van het slimme huis.

Bevestigingsgeluidje in plaats van volledige zin

Vanaf nu wordt het bevestigingsgeluidje uitgerold naar gebruikers wereldwijd. Er is wel een voorwaarde aan verbonden bij deze nieuwe optie. Zo moet de geactiveerde Google Home-speaker of Google Nest Hub zich in dezelfde kamer bevinden als de slimme verlichting of slimme schakelaar die je aan of uit wilt zetten. Wil je de slimme verlichting of slimme schakelaar in een andere kamer aan- of uitzetten, dan krijg je nog wel het volledige gesproken antwoord te horen.

Enkele gebruikers wereldwijd melden dat ze de nieuwe functie al ter beschikking hebben. Op het moment van schrijven is het bij mij nog niet actief, maar dat zal niet lang meer moeten duren.

Bron Google Via Digital Trends

Reacties (6)