Google Home-app test nieuw design voor apparaatinstellingen

27 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
google-home-app-new

Google test momenteel een nieuw design voor een specifiek gedeelte van de Google Home-applicatie, namelijk van apparaatinstellingen.

Google Home wordt overzichtelijker

Wanneer je de instellingen van een apparaat binnen de Google Home-app wil aanpassen, dan tap je op dat apparaat en vervolgens op het tandwielicoontje, rechts bovenin. Vervolgens verschijnt er een lange lijst met instellingen in beeld. Dat is functioneel, maar soms niet heel erg overzichtelijk. Daarom is het goed om te zien dat Google voor die specifieke pagina binnen de app een nieuw design test. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe design naar iedereen komt; maar als het zover is, dan mag je er dus het volgende van verwachten.

De apparaatinstellingen is namelijk dan opgedeeld in twee secties. De eerste sectie beslaat de algemene instellingen en informatie, terwijl de sectie eronder opties voor het apparaat in kwestie laat zien. In het bovenste gedeelte vind je alles over:

  • apparaatinformatie: de info die je normaliter helemaal aan de onderkant aantreft
  • herkenning en delen: voor persoonlijke zoekresultaten, gezichtsherkenning en ultrageluidinstellingen
  • notificaties en gezondheid: voor de avondmodus en de niet-storenmodus.

Het andere kopje, met functies die gekoppeld zijn aan het Google Home-apparaat, bevat in dit specifieke geval functies als:

  • Fotoframe
  • Display
  • Audio
  • Bellen
  • Nest Cam

De website 9to5Google heeft de update gespot bij de Google Nest Hub Max, vandaar ook de bovengenoemde functies die je niet op elk apparaat aantreft. De Nest Hub Max is officieel niet in Nederland verkrijgbaar, daarom zul je de mogelijkheden mogelijk niet herkennen.

In veel gevallen is het zo dat verder de instellingen en mogelijkheden onveranderd zijn, maar alles staat nu dus netter geordend. De app met dit nieuwe design draait op versienummer 2.29.1.7 en werkt vooralsnog alleen met de Nest Hub Max. Andere apparaten, ook bij ons, laten tot nu toe het oude design nog zien.

Reacties (1)