Google geeft Google Assistent meer smarthomevriendelijke functies

14 november 2018 2 Minuten 0 Reacties
Google Assistant

Google heeft een aantal verbeteringen aangekondigd voor de Google Assistent, die in de komende weken worden uitgerold. Zo kunnen gebruikers straks ook reageren op het bericht dat door de intercomfunctie van de persoonlijke assistent wordt gestuurd door heel het huis (waar speakers staan).

Meer functies voor Google Assistent

Google heeft verschillende leden van de Amerikaanse pers uitgenodigd voor het presenteren van nieuwe functies voor de Google Assistent. Deze functies worden in de komende weken uitgerold naar in elk geval gebruikers in de Verenigde Staten; onduidelijk is nog wanneer Europa aan de beurt is. Eén van de nieuwe mogelijkheden is de optie te reageren op het bericht dat wordt verstuurd via de intercomfunctie. Middels die functie kan iemand vanaf één plek één bericht sturen naar meerdere speakers in huis; straks kun je dus ook reageren.

Maar dit werkt ook wanneer de verzender buitenshuis is. Via een smartphone kan er een bericht worden verstuurd naar de Google Home-speaker. Vervolgens kan iemand reageren op jouw bericht, dat via een notificatie op je smartphone binnenkomt. Niet alleen hoor je een spraakbericht, ook krijg je dat bericht in tekst te zien op het scherm. Verder gaat Google meer de nadruk op recepten leggen met de smart display van het bedrijf, de Google Home Hub, door een functie genaamd Recommended Recipes te introduceren voor gebruikers.

Koken en luisteren

Uiteraard is deze lijst met recepten gepersonaliseerd op basis van jouw gewoonten. Daarnaast kan de assistent rekening houden met andere factoren, zoals bijvoorbeeld feestdagen. Zo komt Thanksgiving er weer aan in Amerika, waardoor de Google Assistent recepten met dit thema in het achterhoofd presenteert. Een dag later kan de AI je helpen met de restjes van de dag ervoor, zodat je een dag later ook nog lekker kunt eten. Verder kun je recepten opslaan die je lekker vond, maar voorlopig werkt dit alleen nog met specifieke contentpartners.

Daarnaast komen er meer opties aan voor het beluisteren van podcasts en luisterboeken. Zo kunnen gebruikers straks de luistersnelheid aanpassen middels een stemcommando. Vooralsnog werkt deze functie alleen met Google Podcasts en Googles eigen luisterboeken. Google zet ook in op content voor kinderen en laat mensen straks een wekker instellen met een themanummer van bijvoorbeeld de Ninja Turtles en verschillende Lego-franchises. Eerder kondigde Google ook al een samenwerking met Disney aan.

Google Assistent in de avond

Tot slot worden er functies toegevoegd die in de avond kunnen worden gebruikt. Zo kun je straks middels een stemcommando de niet-storen-modus (of stille modus) activeren via je smartphone of slimme speaker. Vooralsnog werkt deze functie alleen met Pixel-smartphones, maar in de toekomst worden er meer Android-smartphones (zo niet alle) ondersteund. Voor in de ochtend kan de Assistent ook behulpzaam zijn door na het ontwaken allerlei dingen te activeren, zoals bijvoorbeeld het koffiezetapparaat.

Reacties (0)