Google en iRobot willen slimme apparaten verbeteren

01 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
iRobot-Roomba-960

Google en iRobot, de fabrikant achter de Roomba-robotstofzuiger, laten weten dat ze samenwerken voor het verbeteren van slimme apparaten. Het doel van deze samenwerking is dat het huis niet alleen slimmer wordt, maar ook op een of andere manier kan meedenken.

Google en iRobot werken samen

Zoekmachinegigant Google en robotstofzuigerfabrikant iRobot hebben aangekondigd samen te gaan werken. De slimme robotstofzuigers van het bedrijf moeten een grote rol gaan spelen in een huis waar ook de Google Home staat. De iRobot Roomba i7+ is de eerste stofzuiger van het bedrijf die ook in staat is een kaart van de omgeving te maken. Deze kaart kan een sleutelrol gaan spelen in het samenbrengen van verschillende apparaten, die dan toegang zouden moeten hebben tot de kaart van de slimme stofzuiger.

Er bestaat natuurlijk al een integratie. Gebruikers kunnen via Google Home en Assistent de i7+ het commando geven te beginnen met stofzuigen. Maar de volgende stap is dat bijvoorbeeld slimme thermostaten ook toegang krijgen tot de kamerdata, zodat bijvoorbeeld het verwarmen kan worden afgesteld op de omgeving. Vorig jaar kwam al naar buiten dat iRobot partners zocht voor het samenbrengen van verschillende apparaten. De verzamelde data wordt overigens alleen gedeeld wanneer gebruikers expliciet toestemming geven.

Reacties (0)