Google Duo wordt vandaag gelanceerd voor Android en iOS

16 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-duo-app-icoon

Google heeft laten weten dat de videochatapplicatie Google Duo, geschikt voor smartphones en phablets, vandaag gelanceerd wordt voor Android en iOS. Met de app kun je eenvoudig een videogesprek starten met iemand die de applicatie ook geïnstalleerd heeft.

Google Duo vanaf vandaag te downloaden

Google heeft bekendgemaakt dat Google Duo, een videochatapplicatie voor smartphones en phablets, vanaf vandaag te downloaden zal zijn. De app verschijnt later vandaag in Google Play en de App Store. Heb je de app gedownload, dan werkt het allemaal heel simpel. Je tapt op de foto van de persoon die je wil bellen, diegene neemt op en het gesprek kan beginnen. Je hebt alleen elkaars telefoonnummer nodig en hoeft geen speciaal account aan te maken, waardoor Duo ook nog eens heel toegankelijk is gemaakt voor iedereen.

Dat eenvoudige design is verder ook terug te zien in de app, omdat er verder weinig mogelijkheden zijn. Conference calls maken is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel kunnen Android-gebruikers genieten van Knock Knock (deze feature is er niet op iPhone). Met Knock Knock kun je zien wie er belt voordat je opneemt. De beller kan dan gekke bekken trekken om je over te halen op te nemen, bijvoorbeeld. Deze functie werkt overigens alleen met de mensen die je hebt opgeslagen in je contactenlijst – niet met vreemden die je opeens bellen.

Reacties (0)