Google dient patent in voor plafondsensor die slaappatronen kan volgen

15 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google

Google heeft een patent ingediend voor een plafondsensor die slaappatronen en meer kan volgen van degene die eronder slaapt. De meeste slaapmonitors draag je op je lichaam, maar deze sensor hangt er dus in z'n geheel boven.

Google-patent: plafondsensor voor slaapmonitoring

Wanneer je een fitnesstracker of smartwatch draagt, dan is de kans aanwezig dat je een slaapmonitor aan boord hebt. Het kan ook zijn dat je een speciale app op je telefoon hebt staan die kan worden gekoppeld aan een accessoire, en onder het matras of een kussen kan leggen. Maar Google wil mogelijk een stapje verdergaan door een sensor te introduceren die boven je hangt tijdens het slapen. Dit zou kunnen voorkomen dat je een vorm van ongemak ervaart tijdens het slapen, omdat je niet te maken hebt met apparaten op of rondom je lichaam.

De plafondsensor monitort je slaap middels infraroodtechnologie. Ook kan het systeem je hartslag en je ademhaling bijhouden en in kaart brengen. Er bestaan nog wel wat vragen over het product: want hoe zit het bijvoorbeeld met je privacy wanneer er te allen tijde een infraroodsensor aan het plafond hangt? Hoe het ook zit, slaaptrackers zijn op dit moment populair. Zo kocht Apple onlangs nog een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Of Google ooit overgaat tot de productie van een plafondsensor, is op dit moment nog niet zeker.

Reacties (0)