Google begint uitrol nieuw design van Google Home-applicatie

30 oktober 2019 1 Minuut 1 Reacties
google-home-assistant

Google is begonnen met het uitrollen van de vernieuwde Google Home-applicatie. De update is onderweg naar zowel Android als iOS. Verschillende gebruikers hebben de update al ontvangen. Binnen nu en enkele dagen moet iedereen hem gekregen hebben.

Update voor Google Home-app

Tijdens het hardware-evenement van Google heeft de zoekmachinegigant aangekondigd dat we “voor het einde van het jaar” mogen rekenen op een nieuw design voor de Google Home-app. Die update lijkt nu al te arriveren, aangezien gebruikers laten weten een andere interface te zien op zowel Android als iOS. Het lijkt er vooralsnog niet op dat je hier een aparte update voor hoeft te downloaden, aangezien de veranderingen via een server doorgevoerd worden. Het nieuwe design moet navigeren veel simpeler maken dan voorheen.

Nu is het nog zo dat je vier tabs onderin beeld ziet staan, maar na de update zijn het er slechts twee. De Home-tab is grotendeels hetzelfde gebleven maar presenteert nu ook een mediaknop die toegang biedt tot alle actieve media binnen je netwerk. Wanneer je de opties opent, dan krijg je een kaartinterface te zien met de gebruikelijke bedieningselementen. Je ziet een albumcover in beeld staan wanneer je naar muziek luistert en kunt heel snel muziek van speaker naar speaker laten springen met de functie Stream transfer.

Onderaan de Google Home-tab vind je nieuwe opties voor bijvoorbeeld de onlangs aangekondigde Google Nest Wifi, inclusief allerlei opties die je normaal in de normale Google Wifi-app zou tegenkomen. Rechts bovenin staat je profielfoto, terwijl je links een knop aantreft voor het toevoegen van nieuwe apparaten. De belangrijkste toevoeging is echter de nieuwe Feed-tab. Hier krijg je in een overzicht te zien wat belangrijke gebeurtenissen zijn in huis. Hier zie je ook video- en audioclips en kun je tips krijgen over allerlei functies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Stefan

Stefan
01 november 2019 om 11:25

De nieuwe app werkt niet goed.
Ga onder instellingen naar Google assistent services. Bijna elk menupunt werkt niet.

Inloggen