Google Assistent krijgt mogelijk een doorzichtig design

15 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

Google test momenteel een nieuw design voor de Google Assistent. Het nieuwe design is doorzichtig in plaats van wit. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Google deze verandering naar iedereen zal doorsturen.

Nieuw design voor Google Assistent – gerucht

Gebruikers op het forum Reddit hebben ontdekt dat Google momenteel een nieuw design aan het testen is voor de Google Assistent. Wanneer de assistent wordt geopend op een smartphone, dan zal het design doorzichtig zijn met de tekst “Hi, I’m listening”. Helemaal in de hoeken komen we twee knoppen tegen: eentje voor alle updates en eentje voor het virtuele toetsenbord. Pas wanneer er een commando wordt gegeven, of de gebruiker omhoog veegt op het scherm, zal het inmiddels bekende witte design in beeld komen.

Het is niet duidelijk met hoeveel mensen Google dit nieuwe design test. Wel is duidelijk dat je appversie 9.84.10.21 van de Google-app nodig hebt om het nieuwe design te zien (maar dan nog kan het zijn dat je niet meedoet met de test). Verder is het ook onduidelijk of Google voornemens is deze verandering door te voeren voor iedereen, dus daar moeten we nog even op wachten. Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, genaamd Google I/O, heeft de zoekmachinegigant hier niets over gemeld.

Reacties (0)