Google Assistent kan voortaan ook advertenties laten zien

08 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

Google heeft ervoor gezorgd dat de Google Assistent voortaan ook in staat is advertenties te weergeven binnen de mobiele app. Dit zal niet bij elke zoek- of spraakopdracht gebeuren, maar in sommige gevallen kun je dus reclame voorgeschoteld krijgen.

Google Assistent met advertenties

Google heeft de afgelopen dagen meerdere updates uitgebracht voor de app van de Google Assistent. Zo zien de gepresenteerde kaarten er nu visueel aantrekkelijker uit en zijn er meer interactieve elementen beschikbaar. Daar komt bovenop dat we voortaan ook te maken kunnen krijgen met advertenties binnen zoek- of spraakopdrachten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de momenten dat je op hotels zoekt. Bovenaan kunnen dan gesponsorde resultaten staan, zoals je dat nu ook ziet staan binnen de zoekmachine van het bedrijf.

De Google Assistent is nog altijd een gratis product van de zoekmachinegigant. En als iets gratis is, dan ben jij het product — zoals het gezegde gaat. Echter, de stemassistent is tot nu toe altijd ontbeerd geweest van advertenties en andere vormen van reclame, maar daar verdient Google natuurlijk niets aan. Het kan vanaf nu dus gebeuren dat je advertenties tussen de zoekresultaten kunt tegenkomen. Mocht het irritant worden, dan kun je het er altijd op wagen daar wat van te zeggen via de ingebouwde feedbackknop.

Reacties (0)