Google Assistent kan ook in stilte doen wat je vraagt

27 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

Google heeft laten weten dat je voortaan de Google Assistent ook zonder geluid kunt gebruiken wanneer je op je smartphone bezig bent. Ben je dus dingen aan het typen, en hoef je niet per se een bevestiging te horen, dan kun je dat nu zelf instellen.

Google Assistent zonder stem gebruiken

Wanneer je de Google Assistent op je smartphone of tablet gebruikt, dan is het niet altijd nodig dat er tegen je gepraat wordt. Ben je thuis, dan is het misschien nog niet zo’n probleem. Maar zit je in het ov en wil je even snel wat dingen checken of in- en uitschakelen thuis, dan is zou het voor iedereen fijn zijn als je dat in totale stilte kunt doen. Op een ondersteuningspagina van Google staat uitgelegd hoe je de Assistent in stilte kunt gebruiken. De aanwijzingen zijn echter niet volledig, dus we zetten hieronder het correcte stappenplan.

  1. Open de Google Assistent op je telefoon.
  2. Druk op Verkennen.
  3. Druk op je profielfoto en ga naar Instellingen.
  4. Tap op je Assistent-tab
  5. Druk onder Assistent-apparaten op Telefoon.
  6. Onder Stem en spraak zie je Spraakuitvoer staan.
  7. Tap daarop en druk op Alleen handsfree.
  8. Je bent klaar, de verandering is doorgevoerd.

In het vervolg zal de Google Assistent dan niet tegen je praten als je gewoon wat tegen haar aan het typen bent. Wil je de instellingen ongedaan maken? Volg dan de stappen tot aan stap zes en bij stap zeven kies je voor Aan.

Reacties (0)