Google Assistent kan apparaten ook lokaal aansturen (zonder internet)

08 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
belgische-google-assistent

Google heeft laten weten dat de software development kit (sdk) voor lokale aansturing via Google Assistent uit de previewfase is. Daardoor is het voor ontwikkelaars mogelijk stembediening te implementeren voor (kleine) apps, die ook zonder tussenkomst van de Google-cloud werken.

Google Assistent krijgt lokale aansturingsoptie

In het kort houdt dat dus in dat de Google Assistent vanaf nu in staat is commando’s te versturen naar apparaten binnen je eigen wifinetwerk, zonder dat je daar internet voor nodig hebt (dat wordt met ‘lokaal’ bedoeld). Daarmee wordt stemaansturing mogelijk ook sneller. Voor het echter zover is, moeten ontwikkelaars de ondersteuning nog wel zelf inbouwen. Mocht het zo zijn dat een lokale aansturing toch niet goed werkt, dan kan de Assistent alsnog leunen op de internetverbinding (indien die beschikbaar is).

Smarthome-apparaten kunnen op verschillende manieren ontdekt worden door apps, maar ontwikkelaars moeten die applicaties wel maken in Javascript. Dat meldt Google op zijn eigen blog. Local Home Control, zoals de functie genoemd wordt, werd tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2019 gepresenteerd en is sindsdien beschikbaar voor developers. Google heeft helaas nog niet laten weten welke apparaten allemaal lokaal bediend kunnen worden; welke haken en ogen eraan zitten is dus nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

JolandaH

JolandaH
05 november 2020 om 14:43

Dit is zeker goed nieuws, want het is vervelend om met de Google Assistant te werken met slecht internet. Deze nieuwe ontwikkeling zal het makkelijker maken om de Google Assistant te gebruiken. Dank je dat je lezers op de hoogte houdt van zulke ontwikkelingen.

Inloggen