De Google Assistant kan nu ook op andere gadgets verschijnen

28 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-assistant-1

De Google Assistant kan binnenkort ook op andere apparaten dan alleen de Google Home verschijnen, laat Google weten. De software development kit, de software waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen, is namelijk publiekelijk vrijgegeven door de zoekmachinegigant.

Google Assistant op andere apparaten

Amazon is ontzettend succesvol met de slimme assistent Alexa. Dat komt doordat de stemassistent op allerlei apparaten te gebruiken is, zoals een smartphone, slimme speaker en zelfs huishoudelijke apparaten als een koelkast. De Google Assistant geniet een dergelijke behandeling nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in. Google heeft namelijk bekendgemaakt dat de software development kit van de digitale assistent nu voor iedereen beschikbaar is. Daardoor kan het dus zijn dat we binnenkort de Assistant op andere gadgets gaan aantreffen.

Dit hoeven overigens geen nieuwe producten te zijn: de Google Assistant kan ook in bestaande producten geïmplementeerd worden. Wat er overblijft van de functionaliteit van de AI, moeten we nog even afwachten. Gelukkig is de Assistant niet afhankelijk van een aanraakgevoelig scherm en kunnen we die geheel aansturen met onze stem. De eerste versie van de sdk die nu beschikbaar is, heeft nog niet alle functies die de Assistant al wel heeft op Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant. Maar er wordt gewerkt aan een nieuwe versie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)