Google Assistant krijgt zes nieuwe stemmen en wordt slimmer

08 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Assistant

Tijdens Google IO 2018 heeft Google de plannen voor Google Assistant bekendgemaakt. De slimme assistent krijgt binnenkort zes nieuwe stemmen, waaronder die van een bekende zanger, en kan straks slimmere conversaties met je gaan voeren.

Google Assistant krijgt dit jaar zes nieuwe stemmen waar je uit kunt kiezen. Eén van deze stemmen is van de zanger John Legend. Hierbij moet wel gezegd worden dat de stem van John Legend niet overal antwoord op kan geven. De zanger kan je straks wel antwoord geven op veel basisvragen zoals wat voor weer het is of een verjaardag van iemand. Of er ook verrassingen onder de andere vijf nieuwe stemmen zullen zitten is nog niet bekend.

Doorvragen op bepaalde onderwerpen straks mogelijk

Google Assistant wordt daarnaast steeds slimmer. Conversaties gaan binnenkort een grotere rol spelen en de slimme assistent zal dit gaan herkennen. Je hoeft dus niet elke keer ‘Hey Google’ te roepen, maar kunt doorgaan op een bepaald onderwerp. De slimme assistent moet straks ook weten of je tegen de Assistant praat of tegen iemand anders. Zo zijn we weer een stapje dichterbij echte gesprekken in plaats van een vraag-en-antwoord-spel. Eerder kondigde Amazon al een dergelijke functie aan voor Alexa.

Je kunt straks ook doorvragen over een bepaald onderwerp. Vraag bijvoorbeeld wat je favoriete sportteam die dag gedaan heeft en de slimme assistent geeft antwoord. Vervolgens kun je direct doorvragen wanneer de volgende wedstrijd is. Wanneer de nieuwe functies uitrollen is nog niet bekend.

Reacties (0)