Google Assistant krijgt ondersteuning voor kranen en badkuipen

07 november 2019 1 Minuut 1 Reacties
Kohler-Numi-2

Google Assistant krijgt ondersteuning voor kranen en badkuipen. Zo kun je de badkuip alvast vol laten stromen terwijl je zelf nog op de bank in de woonkamer zit.

Een smarthome gaat verder dan een slimme camera of slimme verlichting. Ook andere kamers van het huis zijn steeds beter te integreren binnen het slimme huis. De Google Assistant wordt continue van updates voorzien. Vandaag is er ondersteuning toegevoegd voor badkuipen en kranen.

Alhoewel een slimme kraan of slim bad eigenlijk nog een beetje toekomstmuziek is, helemaal in Nederland, zijn er wel bedrijven die hier daadwerkelijk mee bezig zijn. Bedrijven als Hansgrohe (RainTunes) en Kohler (Numi) zijn bezig met de slimme badkamer en vergeet ook de U by Moon Smart Shower niet.

Voor Google is het niet ingewikkeld om stemcommando’s toe te voegen aan de Google Assistant. Veel verschillende opties heb je tenslotte niet. Een badkuip laat je volstromen of leeglopen. Verbazingwekkend genoeg lijkt Google in eerste instantie geen andere opties aan te bieden zoals temperatuur. Dit in tegenstelling tot bij de kraan, die deze optie wel lijkt te krijgen. Waarschijnlijk telt de optie voor de kraan dan ook voor de kraan van de badkuip, dat zou logischer zijn.

Bad vol laten lopen vanuit de woonkamer

Slimme badkamerproducten als een toilet, douche of bad komen meestal eerst in de Verenigde Staten op de markt. In Nederland lopen we hiermee altijd een beetje achter. Toch is het goed om te weten dat de Google Assistant er straks al klaar voor is. Zo kun je vanuit de woonkamer het bad alvast vol laten stromen terwijl je zelf nog lekker op de bank zit. Ook in Nederland verwachten we deze producten binnen enkele jaren op de markt.

Reacties (1)