FRITZ!Box 5530 Fiber met wifi 6 binnenkort te koop

27 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
avm-fritzbox-5530

De nieuwe FRITZ!Box 5530 Fiber is reeds verkrijgbaar bij providers en binnenkort te koop bij retailers. De router ondersteunt wifi 6.

FRITZ!Box 5530 Fiber is direct te koppelen aan een glasvezelnetwerk en is geschikt voor alle verbindingen met actieve (aon) of passieve (gpon, xgs-pon) glasvezelnetwerken. Het apparaat biedt transfersnelheden van een aantal gigabits per seconde en is inzetbaar voor gigabitverbindingen (maar dat is afhankelijk van de provider). De 5530 Fiber is voorzien van wifi 6. Datasnelheden tot 2400 Mbit/s zijn mogelijk met de 5-GHz-frequentie en tot 600 Mbit/s met de 2.4-GHz-frequentie.

De nieuwe FRITZ!Box 5530 Fiber

Dat je het apparaat met op een glasvezelnetwerk aansluit, biedt voordelen. Zeker wanneer je geen mediaconverter of upstreammodem van je provider hebt. Naast de hoge snelheden biedt wifi 6 ook snelle responstijden en kunnen veel apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van het netwerk. Streaming, downloads, games spelen in de cloud: met de FRITZ!Box 5530 Fiber zijn al deze applicaties en diensten gelijktijdig te gebruiken.

Daarnaast is er geïntegreerde mesh wifi, waardoor je de router in combinatie met FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten kunt gebruiken. Voor het vaste thuisnetwerk biedt de FRITZ!Box 5530 Fiber een lan-poort met een snelheid van 2,5 gigabits per seconde. Daarnaast is er een dect-basisstation voor telefonie en een smarthomefunctie, waardoor je de controle hebt over alle apparaten in huis. Verder zijn er mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, wifi-gasttoegang en regelmatige updates.

Advertentie

Glasvezel in Nederland

Steeds meer huishoudens in Nederland worden gekoppeld aan het glasvezelnetwerk, die een veel snellere internetverbinding realiseert. De technologie verzendt de gegevens binnen de glasvezelkabel in de vorm van korte infrarode lichtpulsen. Bovendien is glasvezeltechnologie goed bestand tegen elektrische en magnetische storingen en biedt het symmetrische downstream- en upstreamsnelheden. Met glasvezeltechnologie zijn nu al upload- en downloadsnelheden van meer dan 1 gigabit per seconde mogelijk, en ook snelheden van enkele gigabits per seconde behoren tot de mogelijkheden.

Beschikbaarheid

De FRITZ!Box 5530 is nu al beschikbaar bij verschillende providers en binnenkort verkrijgbaar bij retailers.

Reacties (0)