Fibaro lanceert Home Center 3 Lite voor beginnende smarthome-gebruikers

11 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Fibaro Home Center 3 Lite

Fibaro komt met de Home Center 3 Lite, een uitgeklede versie van de krachtige Home Center 3 en voorzien van Z-wave. De controller krijgt een prijs van 129 euro mee.

Eind vorig jaar presenteerde Fibaro de langverwachte Home Center 3, voorzien van Z-Wave, Zigbee, meer rekenkracht, betere beveiliging en nog meer gebruiksgemak. Toch kan deze controller voor beginnende gebruikers een stap te ver zijn, zowel qua mogelijkheden als qua prijs. Om deze reden introduceert Fibaro nu de Home Center 3 Lite, een uitgeklede versie van de krachtpatser.

Fibaro Home Center 3 Lite

De Home Center 3 Lite is volgens Fibaro zelf de perfecte hub voor ‘lichtere smarthome-gebruikers’ maar in de basis doet dit apparaat hetzelfde als elk ander Fibaro Home Center: het aansturen van al je smarthome-apparatuur middels scenario’s. Het is het zogenaamde brein van een slim huis, waarbij alle apparaten gecombineerd worden om veiligheid, comfort, huishoudelijke apparaten en verlichting te automatiseren.

De nieuwe Fibaro controller is bedoeld voor het automatiseren van een appartement of middelgroot huis (tot 100m2) en maximaal 40 Z-Wave-producten. Er is geen ondersteuning voor Zigbee aanwezig, maar de controller werkt wel met apparaten die met het internet verbonden kunnen worden.

Advertentie

Net als bij de uitgebreide versie (Home Center 3) is de smarthomehub uitgerust met ingebouwde antennes en is er geen bekabelde verbinding met de router nodig. Dit kan middels WiFi ingesteld worden. Bovendien bevat de software een eenvoudige installatie wizard om de eerste automatiseringen te creëren. De taalbibliotheek van de Home Center 3 Lite bevat meer dan 10 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools en Spaans.

Gecodeerde datatransmissie (zowel in lokale- als externe verbindingen) maakt de controller veilig. Tegelijkertijd heeft de hub de mogelijkheid om lokaal te functioneren, een verbinding met de cloud is niet vereist. Er is dus geen risico dat het alarmsysteem niet werkt wanneer de internetprovider een storing heeft of bezig is met periodiek onderhoud. Gebruikers die in een nieuwbouwwoning gaan wonen hebben lokaal toegang tot automatiseringen zoals bewegingsdetectie, overstromingsdetectie, rolluik besturing en licht regeling. Op het moment dat het internet actief wordt, is het systeem volledig operationeel en kunnen de verbonden apparaten bediend worden. Daarnaast is er een dubbele systeem back-up (cloud en lokaal) mogelijk.

Home Center 3 Lite tech specs

ProcessorSingle-Core ARM Cortex A7 900MHz
RAM512 MB
Flash geheugen4 GB
Voeding12V DC
Afmeting178 x 118 x 30 mm
NetwerkWiFi 2.4GHz
ProtocolZ-Wave (700 series)
Aanbevolen maximaal aantal Z-Wave apparaten40 Z-Wave apparaten
Maximaal aantal scènes20 scènes
Plugin and QuickApp ondersteuning5 Plugins en 10 Quick App
Werking met verbonden hubsAlleen ondersteuning voor slave mode
AutomatiseringsmogelijkhedenLUA, Blok scènes, panelen, schema’s

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe smarthomehub heeft een adviesprijs van 129,99 euro en zal als eerste beschikbaar zijn voor de Europese frequentie (868,42 MHz). De verwachte beschikbaarheid van de Home Center 3 Lite is eind februari 2021.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)