Fibaro presenteert Home Center 3 tijdens CES 2020

07 januari 2020 2 Minuten 0 Reacties
fibaro-home-center-3-ces-2020

Fibaro presenteert zijn nieuwe gateway tijdens CES 2020 in Las Vegas. Het apparaat wordt Home Center 3 genoemd. De gateway moet sneller, krachtiger en uitgebreider zijn dan zijn voorganger en ondersteunt protocollen als Z-Wave, Zigbee, wifi en Nice.

Dit is Home Center 3 van Fibaro

De Home Center 3 van Fibaro heeft een managementsysteem voor apparaten van Fibaro en andere fabrikanten gebaseerd op het Z-Wave-protocol en tot honderd apparaten van Nice. Daarnaast kunnen gebruikers hardware met het ZigBee-protocol integreren. Middels software-updates kan Fibaro in de toekomst extra componenten toevoegen aan het smarthomesysteem. Voor een breed netwerkbereik beschikt de Center over een ethernet-poort en wifi zodat de gateway overal in huis geplaatst kan worden.

Design wordt steeds belangrijker voor smarthomeapparaten; dat geldt ook voor hardware van onderliggende systemen. Het design van de Home Center 3 wordt gekarakteriseerd door de stijlvolle kleurcombinatie; er is gekozen voor zwart met koper. De behuizing is bedekt met soft-touch-technologie, waardoor vingerafdrukken niet zichtbaar zijn op het apparaat. Door dit design zou je het apparaat in beeld kunnen hebben en hoef je hem niet per se weg te werken.

Advertentie

De stabiliteit en beveiliging is altijd een kernpunt voor Fibaro. Daarom is het samenwerkingen aangegaan met internationale leiders op het gebied van veiligheid, zoals Kapersky Lab. De samenwerking heeft als doel om bescherming te bieden tegen het potentiële gevaar van het internet. Gecodeerde gegevensoverdracht is één van de eerste manieren ter bescherming tegen zowel lokale als externe verbindingen. Door deze toepassingen kan het apparaat veilig lokaal (zonder internet) en met cloudtoegang werken. Hierdoor is er altijd toegang tot de belangrijke systeem functionaliteiten en is er bijvoorbeeld geen risico dat het alarmsysteem gedeactiveerd wordt, zonder internetverbinding.

De beveiliging wordt bewaakt door een dualbootsysteem met zowel een lokale als een cloud back-up, een 1,2 GHz-processor met vier kernen en 2 GB aan werkgeheugen. De smarthomegateway is significant sneller dan andere apparaten op de markt en voert in een handomdraai meerdere taken uit met behoud van de stabiliteit van het systeem. De Home Center 3 heeft het VDE-certificaat ontvangen, een onafhankelijke onderzoekseenheid die de elektrische veiligheid garandeert: CB Certificaat en EU-Type Examination Certificaat.

De gateway biedt een intuïtieve wizard waarbij een stap-voor-stapinstallatie van het systeem mogelijk is. De wizard bevat de belangrijkste instellingen voor de automatisering en een set van functies die de meest voorkomende gebruikersbehoeften oplossen. De meer ervaren gebruikers en experts zullen de honderden functies waarderen zoals de mogelijkheid om automatiseringen aan te passen met tools als block scenes, LUA-acties en Quick Apps.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)