LG G8 ThinQ met handpalmherkenning
Een eerste blik op de LG G8 ThinQ laat een telefoon zien die weinig verschilt van zijn voorganger: een simpele telefoon die met zijn unieke elementen weinig indruk achterlaat en de boeken ingaat als degelijk en vergetelijk. Of de LG G8 ThinQ dit tij kan keren, is natuurlijk nog maar de vraag. Op dit moment van schrijven weten we nog niet wanneer het toestel precies op de markt verschijnt en wat het moet kosten, maar afhankelijk van de lanceringsdatum kan er een hoop goed of fout gaan voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.
LG negeert volledig de trend van opvouwbare smartphones. De LG V50 ThinQ, die we hebben opgenomen in ons overzichtsartikel van flexibele telefoons, heeft een tweede scherm in de vorm van een optionele accessoire. Een gerucht die niet heel plausibel leek, maar waarvan deze Mobile World Congress al snel duidelijk werd dat het dus wel het geval was. Het is een soort tussenoplossing voor een niet-bestaand probleem. Zonder dat tweede scherm is de V50 echter eveneens een onopmerkelijke smartphone, zonder bijzonderheden.
Voor de G8 geldt eigenlijk hetzelfde, ware het niet voor één onderdeel dat we nergens anders zijn tegengekomen: de handpalmherkenning. Het werkt als volgt: je ontgrendelt je smartphone door je handpalm voor de camera boven het scherm te plaatsen. Middels een speciale sensor (genaamd time of flight, of tof) zal de smartphone je palm scannen en je aderen lezen. Hoe leuk dit ook klinkt: het voelt erg onnatuurlijk aan om je hand naar de camera te bewegen. Bovendien word je handpalm bijna nooit in één keer herkend.
Echter, de handpalmscanner is onderdeel van het idee dat dit een telefoon wordt waarmee je een aantal dingen kunt doen zonder hem daadwerkelijk aan te raken. Door specifieke handbewegingen te maken kun je screenshots maken, alarmen instellen en de volume bedienen. Ook dit lijkt misschien tof, maar in de praktijk zul je hier verder weinig gebruik van maken. We kunnen ons voorstellen dat je de timer uitzet in de keuken wanneer je aan het koken bent, maar dat is het enige nuttige praktijkvoorbeeld die we meteen kunnen opnoemen.
Ondanks dat is de technologie achter dit idee wel interessant te noemen. De time of flight-sensor zit in een acht-megapixelcamera verwerkt en wordt de Z Camera genoemd. Naast het lezen van de aderen in je handpalm is het ook zo dat deze selfiecamera in staat is foto’s met extra diepte te maken. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van infraroodsensoren, waardoor er digitaal een veel beter beeld ontstaat van de persoon op de foto. Het is overigens verder ook mogelijk de telefoon te ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk.
Met de LG G8 ThinQ probeert LG dus wederom iets nieuws, terwijl het bedrijf voortbouwt op de stevige specificatie- en mogelijkhedenbasis van de LG G7 ThinQ. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 855-processor met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen aanwezig. Het display is 6,1-inch, waarbij het oled-scherm een resolutie heeft van 3.120 bij 1.440 pixels. Ook mogen we rekenen op extra audio-ondersteuning (zoals de Boombox-speaker en de dac) en is er een accu met een vermogen van 3.500 mAh aanwezig.
Reacties (0)