Eerste bridge Philips Hue wordt uitgefaseerd

20 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
philips hue

De eerste bridge van Philips Hue, de ronde variant, zal worden uitgefaseerd. Het apparaat zal vanaf 2020 helemaal geen updates meer krijgen. Daardoor vervalt de verbinding met de server, waardoor bediening van buitenshuis niet meer mogelijk is.

Oude bridge Philips Hue verliest straks functies

Er zijn op dit moment twee bridges voor Philips Hue beschikbaar: een ronde en een vierkante variant. Mocht je thuis nog een versie met de ronde variant hebben staan, dan krijg je vanaf 30 april 2020 geen updates of ondersteuning meer. Signify, het bedrijf achter de slimme lampen, is het uitfaseren van de hardware en support al gestart. Omdat er ook geen beveiligingsupdates meer verschijnen, zullen de lampen niet meer in verbinding staan met de server. Bediening van buitenshuis is daardoor ook niet meer mogelijk.

Wel kun je de lampen blijven gebruiken wanneer je verbonden bent met hetzelfde wifinetwerk. Dit staat allemaal te lezen op de website van Signify. Onderaan de pagina staat in een tablet uitgelegd hoe het precies zit met updates en cloudbediening. Mocht je nog steeds zo’n oude bridge gebruiken, dan is het tijd om te upgraden. Dat kan door in te gaan op de aanbieding die in de app verschijnt. Voor net geen 54 euro kun je straks een nieuwe bridge aanschaffen. Je zult er dan tevens een Hue White & Color E27-lamp bij krijgen.

Reacties (0)